Vätterns vatten – Varför är det så tyst?

Insändare 15 maj 2023 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Frågan ekar i mitt huvud efter att ha lyssnat på morgonens nyheter. 

Tycker svenska folket på allvar att det är helt OK att regeringen tillåter försvaret att slippa miljökraven?  ”En tillfällig paus” så att försvaret kan skita ner vårt dricksvatten!? Men hallåå –  inte ens Svenskt vatten anser det vara möjligt att ”tillfälligt” pausa miljökraven!

 Vad gör kommunerna runt Vättern?

 Vad gör kyrkan? Vore det inte dax med klockringning om fara? (Lyssnar vår regering tro om vi snällt och stilla ber i kyrkan om att våra folkvalda ska tänka på miljön också ? Räcker det ?)

 Finns det några stora demonstrationer någonstans i kommunerna runt Vättern? 

 ARV (Aktion Rädda Vättern) är mitt enda hopp just nu! Hoppas alla som värnar om Vätterns framtid, våra barns framtid, är med i ARV och  stöttar deras kamp.

Vättern glimmar och glittrar i vårsolen när jag går till stranden för att ta mitt morgondopp. En grupp förskolebarn förundras över en liten snok som ringlar sig bland stenarna. Oskyldiga, nyfikna små änglar, vars framtida dricksvatten står i fara. 

Vems är ansvaret? 

Är den någon annans ansvar än ditt eller mitt? Det är ju vi som valt en regering som väljer att förneka klimatkrisen. 

Klippt ur MVT :”Oerhört svårt” att nå klimatmålet för transportsektorn med sänkt reduktionsplikt. ”Hittills har regeringen inte kommit med några detaljer om hur man tänker kompensera för utsläppsökningen” (TT)

Kaisu Akselsdotter


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa