Var ska vi lägga vårt trädgårdsavfall?

"Hon var tyvärr tvungen att meddela att vi kunde inte få någon tunna till vår adress, Vi bodde ju i Godegård" skriver insändarskribenten Helena.

"Stadsborna har väl närmare till Tuddarp än vi?" skriver insändarskribenten.

"Stadsborna har väl närmare till Tuddarp än vi?" skriver insändarskribenten.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2022-05-13 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu kommer tiden när man vistas ute i trädgården och börjar rensa upp gammalt trädgårdsavfall som ligger. Bor i Godegård och har som många andra två stycken svarta avfallstunnor. Men en brun tunna enbart för trädgårdsavfall har vi inte.

Vi bestämde då att en trädgårdstunna skulle beställas från Motala Kommun. Sagt och gjort så beställde vi en sån.

Blev väl mottagen i kundtjänst, nämnde vår adress. Inga problem, en trädgårdstunna skulle vi få betala för. Men det skulle det vara värt.

Efter ett par timmar ringde tjejen från kundtjänst. Hon var tyvärr tvungen att meddela att vi kunde inte få någon tunna till vår adress, Vi bodde ju i Godegård. Tjällmo, Medevi och Godegård har tyvärr inte samma förmåner som andra kommuninnevånare. Vi kan inte ha den tjänsten.

Då är min fråga till Motala Kommun? Varför? Vi betalar också skatt? Stadsborna har väl närmare till Tuddarp än vi. Var ska vi lägga vårt trädgårdsavfall?

Det skulle inte vara fel om vi har samma förmåner. Vi skulle ju få betala för tjänsten. 

Helena

Kommunen har tidigare undersökt intresset för abonnemang gällande trädgårdsavfall i flera områden i Motala och Vadstena. Områdena där abonnemangshämtning av trädgårdsavfall idag erbjuds är specificerade utifrån dessa uppgifter. 

På övriga områden har efterfrågan varit för låg för att tillhandahålla tjänsten ur ett ekonomiskt och logistisk perspektiv. Kommunen har planer på att framöver göra en ny intressekoll i de områden där tjänsten idag inte erbjuds. Resultatet av den får utvisa om det är aktuellt att utöka områden för tjänsten gällande abonnemang för trädgårdsavfall.

Avfallsenheten, Motala kommun