Var finns, den av er så uppskattade, kontinuiteten?

För andra gången på sex år måste jag skriva om äldreomsorgen och hur det fungerar i verkligheten.

Insändare 13 september 2022 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

10/12 2016 skrev jag om att det var låg kontinuitet bland personalen. På 60 besök av hemtjänsten under en månad träffade jag 37 olika personer. En utredning skulle göras om en konsult skulle tillsättas i frågan, fick jag till svar.

Denna konsult kostade över 3,5 miljoner kronor. Hade inte dessa pengar kunnat lagts på högre löner till de verkliga experterna, exempelvis de som jobbar i verkligheten. Men som vanligt lyssnar ingen på fotfolket. Dåvarande socialnämndens ordförande, Anne-Lie Liljedahl (S), lovade mig vid ett flertal träffar att vi skulle mötas och tala om detta. Men så blev det val 2018 och då var det inte aktuellt längre.

 

Då jag för tio år sedan anlitade äldreomsorgen första gången fanns det fyra aktörer plus kommunen att välja på. I dag finns en, förutom kommunen. Var tog valmöjligheten vägen?

Varje år får vi läsa om hur mycket socialnämnden redovisar större och större förluster, där bland annat äldreomsorgen ingår. Hur kommer detta sig? Vad jag förstår så anser ni politiker att vi "gamlingar" kan vi göra hur som helst med för de är ju bara "tärande" och tillför inga inkomster till kommunen förutom skatt. Ni glömmer bort att det vi och våra föräldrar som har lagt grunden för det välfärdssamhälle vi har idag. Det ät endast vart fjärde år som vi är intressanta och det livas stora förbättringar inom äldreomsorgen. De andra åren kan den skötas med vänster hand verkar det som.

 

När Attendo tog över AP:s omsorgsgrupp lovades det att vi som kunder hos AP skulle få ha kvar samma personal, som gör ett bra jobb och som visar empati för oss gamlingar. Detta har verkligen inte visat sig under den nu avslutade semesterperioden. Det har varit rena främlingslegionen som passerat revy. 

Ingen presentation av de som skulle jobba utan rätt som det var står en människa framför en och frågar "Vad ska jag hjälpa dig med?". De saker som jag betalar för har inte noterats, varför de är helt främmande när jag påpekar detta. Var fanns, den av er så uppskattade, kontinuiteten? Vilken säkerhetsaspekt gällde? Därför uppmanar jag alla ansvariga politiker och chefer som tydligen inte varit ute i verkligheten, tag er tid och följ med personalen och se hur era beslut verkar.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa