Var är engagemanget Motala AIF?

"När jag var yngre hände saker även under match, det var tävlingar på planen i paus, utlottningar, chokladhjul och så vidare" skriver insändarskribenten.
"När jag var yngre hände saker även under match, det var tävlingar på planen i paus, utlottningar, chokladhjul och så vidare" skriver insändarskribenten.

"Om MAIF vill få tillbaka folk på läktaren så är det hög tid att också försöka visa det i handling och anstränga sig lite" skriver insändarskribenten.

Insändare 24 augusti 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I lördags tvingades jag bevittna säsongens andra nederlag för Motala AIF mot Mjölby AI. Matchen kan vi lämna därhän, men det som slog mig var arrangemanget från Mjölby AI inför match. De hade ansträngt sig för att göra något mer, att skapa stämning och sammankoppla folk med Mjölby AI-sympatier. Hur kan MAIF, som varit på denna nivå och högre, aldrig ha tänkt samma tanke? Det pratas ofta om den sviktande publiken men under de senaste tio åren kan jag inte komma på att MAIF aktivt har gjort något för att få tillbaka den? 

Att spela ”attraktiv” fotboll hjälper föga när världens bästa fotboll finns i var mans TV nu för tiden. Att använda sociala medier är bra men också det minsta vi kan kräva av en klubb som Motala AIF när året är 2021. Att vara störst i stan räcker inte, det går inte att bara sitta ner och beklaga sig över att ingen kommer. 

 

När jag var yngre hände saker även under match, det var tävlingar på planen i paus, utlottningar, chokladhjul och så vidare. Måhända inte saker som lockade dubbelt så mycket folk men åtminstone försök till att locka folk, att skapa ett arrangemang större än bara de 90 minuter fotboll som fördelas över 2 x 45 minuter. Nu är det noll. 

Absolut ingenting utöver musik i högtalarna. Om MAIF vill få tillbaka folk på läktaren så är det hög tid att också försöka visa det i handling och anstränga sig lite. Det vore positivt för såväl MAIF som för alla mer eller mindre fotbollsintresserade i Motala. Det räcker med en gnista för att tända en eld – jag hoppas att folket inom Motala AIF Fotboll har den gnistan!

Ämnen du kan följa