Tänk om vår kommun kunde ligga lite i framkant

"Ju fler vi är som cyklar gör att det blir fler lediga parkeringsplatser till de som inte kan cykla eller bor utanför centrum eller kommunen" skriver insändarskribenten.

"Det är ju meningen att vår innerstad ska pimpas upp och då har jag förslag" skriver insändarskribenten.

"Det är ju meningen att vår innerstad ska pimpas upp och då har jag förslag" skriver insändarskribenten.

Foto: Åserud, Lise

Insändare2022-05-09 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förslag till vår innerstad. Undertecknad har vid två tillfällen, i februari och mars lämnat synpunkter på Motala kommuns hemsida som lovar svar inom några dagar. Jag har fortfarande inte fått svar. Dessutom så lovas servicegaranti, tillgänglighet och bemötande, fina ord som kanske borde ses över.

Det är ju meningen att vår innerstad ska pimpas upp och då har jag förslag. Det är många som har införskaffat elcyklar, men tyvärr finns det folk som inte kan se skillnad på ditt och mitt. Ett önskemål är cykelställ liknande de som finns vid kommunhuset eller Folkets Hus. Det är många som har försett sig med speciallås och det svårt att använda befintliga cykelställ då. Även förvaringsskåp till batterierna vore bra då de är tunga att bära på. Det finns olika sådana på marknaden. Dessa skulle kanske kunna finnas på någon av våra gallerior, mot avgift givetvis och under affärernas öppettider.

Tänk om vår kommun kunde ligga lite i framkant. Vi är ju ändå en cykelstad och miljömässigt är det bra. Ju fler vi är som cyklar gör att det blir fler lediga parkeringsplatser till de som inte kan cykla eller bor utanför centrum eller kommunen. Hoppas på någon form av svar från kommunen.