Tacksamt om ni kunde vara lite ödmjuka mot oss andra

"Varför kan då vi som bor här inte få lite mer svängrum" skriver insändarskribenten.

"Men en sak som jag stör mig på, och det gäller nog inte bara i Varamon. Det är de snåriga byggreglerna, och i Varamon finns det så många olika detaljplaner" skriver insändarskribenten.

"Men en sak som jag stör mig på, och det gäller nog inte bara i Varamon. Det är de snåriga byggreglerna, och i Varamon finns det så många olika detaljplaner" skriver insändarskribenten.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-04-19 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många är säkert trötta på att läsa om Varamon och alla vi som bor här anses vara motstridiga och gnälliga. Och visst finns de, men det är ett fåtal av oss som gnäller och många gånger verkar det vara personer utanför Varamon som har mest åsikter.

Men en sak som jag stör mig på, och det gäller nog inte bara i Varamon. Det är de snåriga byggreglerna, och i Varamon finns det så många olika detaljplaner. Man försöker bygga en balkong, inreda en vind, byta fasad, montera takfönster, dela på en tomt, byta takvinkel, med det återkommande svaret, NEJ!

Så kan samma människor tänka sig tillåta flerbostadshus, bygga fotbollsplaner och anlägga Lalandia på ett flertal platser. Missförstå mig inte, allt detta vill jag få på plats, ju förr desto bättre. Men herregud, varför kan då vi som bor här inte få lite mer svängrum.
Nej istället ska man behöva riva en del av altanen, eller muren som är 15 centimeter för hög, eller skärmen mot grannen (även fast de båda är överens).

Vissa får bygga enplanshus, vissa enplanshus med förhöjt väggliv, vissa tvåplanshus och alla med olika storlekar.
Det kan exempelvis vara tillåtet bygga 130+30 kvm, men totalt max 150 kvm, varför inte 160 kvm? Och dessutom är det fullt med prickad mark, både från söder till norra delen.

Jag blir så less, kommer alla större projekt på plats så är jag med flera tacksamma för om ni även kunde vara lite mer ödmjuka mot oss andra.