Sociala försäkringar är inga bidrag

"Du som blir upprörd för att du måste "försörja" fattiga, om du bara visste hur mycket det kostar att försörja de rika". Citerat från Facebook, och det är så sant som det var sagt!

Insändare 1 augusti 2022 17:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Därför är jag något upprörd och något trött på folk som går ut öppet på sociala medier och skriver i kommentarsfält som rör Sveriges välfärd att de är trötta på att "försörja" alla bidragstagare och hur mycket bättre Sveriges ekonomi skulle bli om dessa individer gick ut och gjorde rätt för sig, istället för att leva på bidrag? 

I Sverige existerar inga bidrag till låg inkomsttagare, tro mig. Jag har provat och det är "bovägga"=stört omöjligt på ren östgötska, vilket jag har sagt till dem som överhuvudtaget inte har några problem i livet som gör att de står i beroendeställning till våra försäkringspremier som ska träda i kraft om livet vänder.

Jag vet ärligt talat inte vilka svenska medborgare som får gå hemma och få socialbidrag och bostadsbidrag utan att göra rätt för sig! Taket är superlågt för att få rätt till socialbidrag. Du måste vara helt inkomstlös, vilket i stort sätt innebär att du är ett kolli utifrån Försäkringskassans regler och mått och mix typ? Och därefter ha sålt av allt av värde, även skrotvärdet på fordon som står och rostar ihop i brist på pengar till reparationer och fordonsskatt. Sålt din villa eller bostadsrätt som du har skaffat som lön för mödan när du var fullt arbetsför? Talesättet: "Det är ingen som tackar dig när du blir sjuk" stämmer väl in på Sveriges så kallade välfärd?! 

För att få bostadsbidrag gäller i stort sätt samma visa. Bor du för dyrt får du byta ner dig till en etta med kokvrå, vilket inte är lika lätt som det låter när de råder bostadsbrist för alla låginkomsttagare i Sverige. En låg inkomst i Sverige innebär att personen inte tjänar mer än cirka 10 000 kronor efter skatt. En medelinkomst ligger nånstans mellan 20 000 – 40 000 kronor och en hög inkomst räknas som allt över det. Sjuka, funktionsnedsatta, arbetslösa och ensamstående, samt fattigpensionärerna får därför slåss om brödsmulorna tillsammans med våra nyanlända, vilket i sin tur ställer svaga grupper mot varandra. 

Kan våra förtroendevalda politiker fatta galoppen varför det blir Kalabalik i Bender? Nej, tyvärr så krävs det vare sig utbildning eller kompetens att bli folkvald? Har du skött dig bra, arbetat inom partiet och visat dig trogen lojalitetskraven kan du få vilken post du vill. Dessutom har de ingen kontakt med fotfolket, vi som lever i verkligheten. Och när vi går ut öppet på sociala medier och tar ner dem från sina höga hästar blir vi inte tagna på allvar. De är så trygga i den svenska självbilden och sitt eget tunnelseende som utgår ifrån att vi är så fantastiskt bra på alla områden att vi halkar efter på listan över att vara ett välfärdsland ju mer åren går. 

Sen vill jag bara förtydliga att socialförsäkringar och andra försäkringar inte är några bidrag. Det är försäkringar som vi har betalat via skattsedeln och som vi ska kunna nyttja om vi råkar ut för arbetslöshet eller sjukdom. Skattesystemet är vår försäkringspremie. När vi har arbete och har det gott ställt så betalar vi in lite mer för att kunna få ut pengar från försäkringarna. Det kan vara när man blir sjuk eller arbetslös eller när man får barn och är föräldraledig. Vilket du kan se dig i stjärnorna efter om livet vänder


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa