Ska det byggas i Varamon så ska det gynna Motalaborna

Det är nog många med mig som undrar hur stor makt Lalandia har över Motala och fram för allt över Varamon.

Insändare 28 mars 2022 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politikerna verkar ha vikt ner sig totalt för detta danska företag. Bygget av ishallar läggs nu på is! Orsaken är att Lalandia ska ges företräde till all tillgänglig mark i Varamon. Kommunen fortsätter att lägga tid, energi och pengar på danskarna. Hur mycket makt och mark ska ges till Lalandia och hur mycket kommer de kräva i framtiden? Vem är det som bestämmer egentligen? Motalabor, det är dags att ni öppnar ögonen!

Resan med Lalandia har blivit oerhört kostsam och då inte enbart ur ekonomisk aspekt. För eller emot etableringen i Varamon har delat medborgarna i två läger. Vänner har blivit ovänner. Motståndare till etableringen vågar inte uttala sin åsikt på grund av risken att bli bespottad i sociala medier. Att prata om Lalandia har förbjudits på fester och familjemiddagar. På arbetsplatser undviker man ämnet. Boende i Varamon känner sig överkörda. Men politikerna står enade och prioriterar Lalandia före sina egna medborgare!

 

Jag påstår att Lalandia enbart har skapat problem. Lalandia är ett affärsdrivande företag vars enda intresse är att driva verksamhet som genererar vinst. Motalas politiker gör nu allt för att tillgodose deras affärsplaner. Vi får arbetstillfällen säger politikerna. Men snälla ni, det finns andra företag som skulle kunna generera nya arbetstillfällen i Motala utan att förstöra Varamon. 

Vem är det våra folkvalda ska arbeta för? I min värld är det för kommuninvånarna. Nu får flera idrottsföreningar i kommunen stå tillbaka. Föreningar som fått löften om kommunala investeringar för deras idrottsverksamhet. Löften sviks och orsaken stavas Lalandia! 

 

Om något ska byggas i östra Varamon så ska det i första hand gynna Motalabornas intressen. Det är vad ni som nu har makten ska verka för, inte för att fylla danska affärsmäns fickor.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Budgetförslag från S: ✔Mer personal i skola och omsorg ✔Äldreomsorg i egen regi ✔ Investeringar på Carlsund, aktivitetshall och fritidsgård

Budgetförslag från S: ✔Mer personal i skola och omsorg  ✔Äldreomsorg i egen regi  ✔ Investeringar på Carlsund, aktivitetshall och fritidsgård

Motala behöver investera på miljardnivå • Här behövs pengarna – "Matematiken går inte ihop"

Motala behöver investera på miljardnivå • Här behövs pengarna – "Matematiken går inte ihop"