Vem bryr sig att en femte våg är här?

Hade önskat en tydligare vaccinationskampanj under hösten för att få folk att ta vaccin, som många uppenbarligen inte gjort, skriver en sjuksköterska på IVA.

Insändare 2 januari 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Och så sköljer covid-våg fem över oss, nu när vi trodde att det var över, alla lever som vanligt och struntar i om man är lite skrovlig i halsen eller förkyld, inga problem att gå till jobbet sjuk för covid finns ju inte längre? 

Att man bara för knappt ett år sedan råkade nysa ute bland folk och fick en blick som kunde döda, har de flesta glömt i dag. Ändå sköljer det mesta i virusväg över oss. Och många personalkategorier får återigen sätta på sig skyddsutrustning som för de flesta är förknippade med många känslor. Men vem bryr sig om det? 

Det finns i dag knappt att tillgå en enda vårdplats på US Linköping, och den situationen har ju regionen med politiker satt sig i själva till viss del. Hade det funnits personal, hade det funnits vårdplatser? Hade personalen trivts, haft en bra arbetsmiljö och god lön, hade kanske inte dessa anstormningar av olika virus varit så belastande på vården? 

Hade önskat en tydligare vaccinationskampanj eller liknande under hösten för att få folk att ta vaccin, som många uppenbarligen inte gjort. Tänk på att vara hemma om du är sjuk eller krasslig så att du inte smittar nån som inte klarar förkylning, covid eller influensa och ta den där vaccinationsspruta 3 eller 4. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa