Satsa på oss pensionärer som vill prioritera vår hälsa

"Stor fördel med hälsocentret är att utbildade ledare är närvarande i passen och kan snabbt hjälpa till om något sjukdomstillstånd inträffar" skriver insändarskribenten.

"Lokalen i Gamla stan är under all kritik" skriver insändarskribenten.

"Lokalen i Gamla stan är under all kritik" skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-02-09 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Andre vice ordförande i socialnämnden, Marianne Walter (S), är missnöjd med att man flyttar lokalerna på Lasarettgatan 19, MVT 1/2 -22). Varför kan inte socialdirektör Pernilla Thunander lösa den budgettekniska frågan hur man fördelar pengarna mellan Hälsocentret och äldreomsorgen?

Varför ska vi medborgare alltid få till svar att det är olika plånböcker. Det är skattepengar som vi själva bidragit med under ett långt arbetsliv som vi nu vill använda, för att må bättre och motverka depressioner. All forskning visar på detta. Har nyss läst psykiatern Anders Hanssons bok; "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra". Där han verifierar att all forskning kring depressioner, ensamhet och ångest motverkas till stor del av rörelse och gemenskap. 

De nya lokalerna är förhoppningsvis ytterst tillfälliga. Lokalen i Gamla stan är under all kritik. Endast fem personer får plats, går ej att byta om i. Passen blir snabbt fulla för de cirka 300 medlemmarna. Stor fördel med hälsocentret är att utbildade ledare är närvarande i passen och kan snabbt hjälpa till om något sjukdomstillstånd inträffar. Det känns tryggt för alla som tränar där, man kan slappna av och koncentrera sig på rörelserna, som då ger bättre effekt.

Motala kommun, vänta inte på beslut (vi har redan väntat länge). Satsa på oss pensionärer som vill prioritera vår hälsa, så vi slipper belasta sjukvården – måste väl vara den bästa investeringen en kommun kan göra.