Religionsfriheten övertrumfar allt i politikernas värld

I dag ser vi på tv hur kvinnorna i Iran med livet som insats kämpar för att bli av med sina sjalar.

Insändare2022-10-25 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Sverige hör man mycket lite till stöd för dessa kvinnor. Det blir förvisso demonstrationer mot Iran, men vad säger politikerna och var är alla självutnämnda feminister? 

Varför kan man inte hjälpa de iranska kvinnorna och alla andra muslimska kvinnor genom att börja med att förbjuda sjalarna i Sverige. Det är nästan värre att småflickorna i Sverige måste bära sjal och därmed skilja ut sig från andra barn och inte alltid fullt upp kunna vara med i lekarna och gemenskapen.

Så fort någon angriper sådana fenomen som vi alla vet vad de beror på så hänvisar man till religionsfrihet. Den friheten övertrumfar allt i de svenska politikernas värld. Trots att man i den aktuella religionen har regler som uppenbarligen strider mot svensk lag, så gör man inget. Som exempel på flathet kan man nämna att när Jimmie Åkesson (SD) kraftigt kritiserade Islam, anklagade en politiker honom att inte förstår skillnaden mellan Islam och islamism, när det är politikern som inte förstår sambandet mellan Islam och islamism.

Kan det vara så att svenskarna är rädda för att angripa Islam för att man riskerar att den negativa kritiken spiller över till andra religioner?