Motala kommun borde lÀra av sina grannar

Motala kommun avser nu att ta ifrÄn oss Folkets Park med tillhörande minigolfbanor samt det tempererade badet utomhus.

"Var ska vi utöva det stora intresset för dans i Motala? Var ska vi motionssimma utomhus i Motala?" skriver insÀndarskribenten.

"Var ska vi utöva det stora intresset för dans i Motala? Var ska vi motionssimma utomhus i Motala?" skriver insÀndarskribenten.

Foto: Peter Calén

InsÀndare2021-06-02 15:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Utöver det avser kommunen att ta ifrĂ„n oss Ă€ven LĂ„nggolfen som Ă€r den enda 18-hĂ„ls minigolfbanan. 

Jag vill ha svar pÄ mina frÄgor hur kommunen ser pÄ det. Var ska vi utöva det stora intresset för dans i Motala? Var ska vi motionssimma utomhus i Motala? Var ska vi spela minigolf pÄ en 18-hÄls minigolfbana i Motala?

1. BÄde Vadstena och Mjölby har bevarat sina gamla Folkparker. Motala hade en fin gammal Folkpark i Duvedal som Motala kommun köpte med löfte om att bygga en ny Folkpark i Marieberg som kommunen nu tÀnker jÀmna med marken trots att det Àr en frisk och gediget byggd fastighet. Att ni nu skyller pÄ att den Àr i dÄligt skick beror endast pÄ att ni lÀmnat den utan underhÄll och medvetet lÄtit den förfalla.

NÀr en vÀlkÀnd nöjesarrangör i Motala ville hyra en lokal för att anordna en dansgala blev han rekommenderad att vÀnda sig till en grannkommun. Han blev varmt vÀlkomnad till Mjölby dÀr han anordnade presentation av orkestrar och dansare pÄ torget pÄ lördagsmiddagen. Centrumhandeln involverades och det samlades stor publik. PÄ kvÀllen kom 900 dansare till ishallen. Mjölby ville behÄlla honom som nöjesarrangör i fortsÀttningen. En ny gala var planerad till Äret efter men pandemin kom emellan.

2. I Mjölby finns ett vÀlskött bad med utomhusbassÀng. Nu ser jag i dagens MVT att en lokal simtrÀnare fÄr vÀnda sig till Mjölby för att utöva simsporten.

3. I Mjölby finns en 18-hÄls minigolfbana fint belÀgen vid SvartÄn. Minigolfen drivs av kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun, du kan Àven ta en fika och köpa glass.

Motala kommun tar ifrĂ„n oss till skillnad frĂ„n vĂ„ra grannkommuner som vet hur man tillhandahĂ„ller anlĂ€ggningar för kultur och uteliv. I dessa tider rekommenderas mĂ€nniskor att aktivera sig utomhus men i Motala ska de stĂ€ngas in i en stor inomhusanlĂ€ggning. LĂ€r av grannkommunerna. 

Jag emotser kommunens svar pÄ mina frÄgor och tankar. Jag vill gÀrna veta hur ni tÀnker om kulturen i Motala.