Mer växtbaserat för djurens och miljöns skull

Hur många är medvetna om de grymheter köttindustrin utsätter djuren för bara för att vi ska kunna välja att äta kött, skriver Felipe.

Insändare 7 november 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte ovanligt att det debatteras om man bör införa mer vegetarisk mat i skolan, omsorgen eller helt enkelt i vardagen. Många reagerar då oftast med kommentarer om att man själv borde få välja, vilket jag helt och håller är överens med dem om.

Det jag däremot undrar är hur många som är medvetna om de grymheter köttindustrin utsätter djuren för? Allt för att du ska kunna få välja att äta en köttbit. Hur många är medvetna om den miljöförstörelse köttindustrin står för? Tänker på den oerhörda mängd vatten och grödor som djuren matas med som sedan skickas för att slaktas.

Hur många tänker på hälsoaspekterna för oss människor när proteinerna hämtas från djurriket istället för direkt ur växtriket?

Vi har alltid val att göra. Frågan är dock om vi i tid inser miljöaspekterna, hälsoaspekterna och den moraliska frågan som kommer av att producera (ja, vi ”odlar” djur för att äta dem) och konsumera kött.

Felipe på Be Healthy

Ämnen du kan följa