Många reaktioner kring beslutet att bygga simhall

Turerna har varit många. Men nu är det klart att det ska byggas en ny simhall i Motala. Det på samma plats som simhallen är belägen idag. Det här beslutet engagerar våra läsare och nyheten fick många reaktioner på vår facebooksida. Här har vi samlat några av dem.

Att bygga en ny simhall på befintlig plats är ett förslag från Motala kommun som engagerar MVT:s läsare.

Att bygga en ny simhall på befintlig plats är ett förslag från Motala kommun som engagerar MVT:s läsare.

Foto: Thomas Augustsson

Insändare2024-06-29 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Bygg en 50 metersbassäng, annars behöver ni inte bygga nån simhall. Tänk till lite nu kommunen. Bygg en 50 metersbassäng så simmarna har något bra ställe att träna och arrangera tävlingar". 

"Att lägga den i Varamon och även bygga utomhusbad och camping hade varit ännu bättre! På folkets parks mark".

"Ta det lugnt gott folk. Efter förstudien kommer kommunen att backa på sitt beslut på grund av att det blir för dyrt. Så simhallen kommer att rivas, och efter det sätter man byggstaket runt området och låter skiten vara. Ett normalt förfarande i Motala."

"Alltid backa för att det är för dyrt. Sen göra en förstudie.. Sen en utredning.. Sen blir det för dyrt.. då ska det renoveras. Men först en förstudie. Sen en utredning.. Sen blir det för dyrt.. då ska det renoveras.. Men först en förstudie... Jepp den oändliga förhalningsloopen som tydligen är helt gratis."

"Äntligen ett klokt beslut".

"Så ja, en ny simhall äntligen ett klokt beslut."

"Fel beslut enligt mig. Utnyttja folkets parks mark och bygg där."

"Bygg en ny Folkets park och en simhall i samband med den! Go Go Goo! Sen en önskemål - Fixa fler parkeringar vid Jerusalemsbadet. Är det dem där boende som vill förstöra för oss andra badande gäster?"

"Ännu en förstudie alltså?! Undrar vad vi skattebetalare har fått betala för alla dessa förstudier. Och vad har de lett till mer än dyra konsultkostnader. Bara att besöka simhallen för att inse att en NY behövs. Inte en renovering av den befintliga. Varför inte bygga en ny på det område där detaljplanen redan är godkänd i Varamon. Bygg även en multisportshall där även bandy kan spelas. Inom samma område. Med dessa byggen borde Motala bli mer attraktivt och visionen om 50 000 invånare blir mer realistisk."

"Hur många dyra konsulter behövs det?"

"Härligt!! Nu gäller det att man bygger smart och inte gör som Linköping tar ockerpriser för att simma."

"Kan man inte bara sno en redan färdig simhalls ritningar och bygga efter det? Finns det någon regel att kommuner måste krångla till allting så mycket att det blir absurt? Besök Kiruna och Linköping och lär er deras läxor också när det ändå spenderas."

"Gör det bättre än Linköping simhall i så fall tack."

"Simhall med vattenland på Folketsparkområdet, stugby i bostadsrätts form eller andels veckor, och mindre camping."