Liberalernas förslag är ingen brottsbekämpande åtgärd

För att minska den kriminella brottsligheten tävlar partierna att ha de bästa lösningarna.

"Någon brottsbekämpande åtgärd finner jag inte i detta. Tvärtom!" skriver insändarskribenten.

"Någon brottsbekämpande åtgärd finner jag inte i detta. Tvärtom!" skriver insändarskribenten.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2021-08-28 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu senast fick vi veta att Liberalerna vill vräka folk för att få stopp på problemen.

Det är inte bara de som begår den brottsliga gärningen som ska vräkas. Utan även de som tillhör familjen där en son eller dotter råkat vara knarkare eller på sina rum innehar knark ska vräkas. I Liberalernas värld. Ska alla som har en anhörig som kommit på glid, ut på gatan. Föräldrar och syskon.

Någon brottsbekämpande åtgärd finner jag inte i detta. Tvärtom!

Liberalerna vill nu försöka, visa upp en hård attityd mot brottsbekämpningen, genom att ge andra ansvaret för de konsekvenser det får för de som inte är ansvariga.

Något konkret för att minska brottsligheten finns inte, enligt min mening, i Liberalernas försök att nu vara handlingskraftiga då det gäller att bekämpa brottsligheten

Förslaget är också så skrämmande att Liberalerna vill att andra ska straffas för vad någon annan gjort. Enligt rättssäkerhet ska var och en stå för vad man själv orsakat. Det ska inte belasta någon annan.

Vad ska hända medelklassens villaägare om deras barn hanterar knark. Ska de gå fria. Har Liberalernas glömt att problemen finns även där och inte bara i de områden där hyresrätt råder.

Ska Liberalerna konfiskera husen och ställa även ägarna på gatan. Ska ägaren vräkas? Hur ska det gå till? Ska ägaren vräka sig själv?

Jag förstår att Liberalerna nu med det förtroende de har bland väljarna. Vill försöker göra allt de kan för att profilera sig. Utan att som nu i desperation inte först tänka vad konsekvenserna av deras utspel är och blir.

Riktiga Liberaler behövs i politiken och det har visat sig under demokratins uppbyggnad i vårt land.