Låt oss skapa en medveten matkultur

Läser om ”storkök” eller ”lokalkök”!

"Vi vill ha närodlat i våra nära kök och barn och ungdomar i våra skolor skall få veta matens väg till vår kommun" skriver insändarskribenten.

"Vi vill ha närodlat i våra nära kök och barn och ungdomar i våra skolor skall få veta matens väg till vår kommun" skriver insändarskribenten.

Foto: Kent Skibstad

Insändare2021-06-01 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På 1970-talet skulle allt vara så stort och främmande; det hette att man skulle spara in genom att slå samman.

Tur att man i dessa dagar kommit till insikt om att det som är i mindre skala, är trivsammare och vänligare för människan och det måste få kosta.

Fint att Anna Lundstedt har gjort en gedigen undersökning och utredning om lokalkökens stora fördel. Den är lättläst och översiktlig och bör tas på stort allvar av kommunens politiker.

Vi vill ha närodlat i våra nära kök och barn och ungdomar i våra skolor skall få veta matens väg till vår kommun. Det gäller också våra äldre.

I dag är mat och tillagning en kultur, som både måste få kosta pengar och kunskap.

Vem har inte fascinerats av Tareq Taylors intensiva matkultur? Låt oss skapa en medveten matkultur i ”närkök”!