Kommunen måste ta läget på Strandbadet på allvar

"Vi ser fram emot att Strandbadet kommande år blir en trivsam badplats för alla som hittar till Borensberg" skriver insändarskribenten.

"Badet har varit avstängt ett par gånger med otjänligt vatten att bada i" skriver insändarskribenten.

"Badet har varit avstängt ett par gånger med otjänligt vatten att bada i" skriver insändarskribenten.

Foto: Andreas Ekström/Elvira Pihl

Insändare2021-08-23 15:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är några morgonbadare på Strandbadet i Borensberg som blir förvånade och ledsna när vi läser MVT 12/8 "Planerna att bli av med gässen". Där chefen för fritid inte tagit problemet på riktigt allvar.

Man säger att det funnits diskussion under en längre tid mellan samhällsbyggnadsförvaltningen och miljö- och hälsoskyddsenheten hur man skulle gå till väga med bland annat att skjuta av gässen och även staketlösning. Kommunjägare har inte rapporterat om han har skjutit något?

Badet har varit avstängt ett par gånger med otjänligt vatten att bada i. I Borensberg finns det skyttar som är villiga att hjälpa till att skjuta det finns även båt till hands att plocka upp fåglarna ur vattnet.

Staketet kom upp den 29/7 och det har blivit bättre på gräset, men de avklippta slangar som ska likna ormar och ligger på bryggan har inte hjälpt. Städningen av bryggan varje morgon kan också diskuteras. Hur man går tillväga med fågelspillning som hamnar i vattnet och att det därav blir E-Coli 1120 MPN/100ml, det vill säga otjänligt. 

Vi ser fram emot att Strandbadet kommande år blir en trivsam badplats för alla som hittar till Borensberg.