Klimatargumenten är absurda

Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX

Insändare2016-01-21 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett kilo nötkött ger lika mycket växthusgaser som tio liter bensin säger Jonas Paulsson i kampanjen Köttfri måndag. Att det är befängt förstår man med lite sunt förnuft.

Bensin kommer från petroleum, som legat i underjorden i miljoner år. Eldar man upp den, bildas koldioxid, som inte fanns i atmosfären förut.

Gräs består av kolföreningar från växternas fotosyntes, där koldioxid från atmosfären sönderdelas av solens strålning till bladens vävnader och till syre, som vi människor behöver för att andas. Vare sig bladen ruttnar på fälten eller blir uppätna av kossor, som vi äter upp, så återgår till slut alla kolföreningar till koldioxid i atmosfären. Kossor påverkar inte klimatet.

JP nämner inte att kött är en hälsosam och nödvändig del i människans kost. Jenny Reimers, f.d. överläkare i Härnösand, har skrivit:

Vi är ju rovdjursbyggda och måste därför äta djur!

Alltför mycket vegetabilier, kolhydrater, gynnar flera vanliga folksjukdomar som fetma, diabetes och cancer. Inuiter, som anammat vårt leverne har drabbats av sjukdomarna, men blivit friska, när de kommit hem till dieten på säl och fisk. Andra har lanserat dieten LCHF, Low Carb, High Fat.

Sedan länge har auktoriteter förklarat att vegetabiliska, fleromättade fetter varit hälsosammare än animaliska fetter. Det står nu klart att motsatsen gäller. De vegetabiliska fetterna bidrar till våra folksjukdomar. Helt vegetarisk kost är alltså onyttig.

Det nyttigaste är blandad kost med undvikande av kolhydrater i socker och stärkelse.

Läs mer om