Kan vi inte trycka på knappen tillsammans?

"Vi är många som längtar efter att få spela hockey och åka skridskor nu" skriver insändarskribenterna.

Barn, ungdomar och föräldrar från HC Wettern uttrycker sina känslor i ett öppet brev till kommunen.

Barn, ungdomar och föräldrar från HC Wettern uttrycker sina känslor i ett öppet brev till kommunen.

Foto: PRIVAT

Insändare2021-09-23 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snälla kommunstyrelsens ordförande, Peter Karlsson, och hela kommunstyrelsen.

Vi har ingen is att åka skridsko på. Så vi kommer till er hemmaplan (kommunhusets parkering) på måndag klockan 16.00 för att spela och prata med er i stället. Ta med hela ditt lag! 

Kan du inte försöka starta ismaskinerna i ishallen? Vi är ett helt gäng som längtar efter att få fortsätta spela hockey och åka skridsko. Vi har ju en jättefin ishall som står helt utan is bara för att ingen vill trycka på knappen.

Ismaskinerna är gamla och skruttiga och det talas om att de ska renoveras eller bytas i framtiden. Inget vet riktigt när, eller vad det kan kosta. Men de funkade trots allt förra säsongen. Kan vi inte testa att trycka på knappen och ge det en chans i alla fall?

Vi vet att du är rädd att det kan bli dyrt om ismaskinerna går sönder. Vår förening har lovat att hjälpa till ekonomiskt om maskinerna går sönder. Flera föräldrar och företag har också lovat att stötta oss om vi gör ett försök att få igång ishallen den här säsongen. Personerna som sköter anläggningen är fortfarande anställda av kommunen och kommer att få lön oavsett om det finns is eller ej. De vill också trycka på knappen. Det kan väl inte vara så farligt att trycka på knappen?

Vi har frågat MAIF i Motala, och några av oss kan få gå med i deras förening. Men det finns inte plats för alla. Vi har pratat med Mjölby, det verkar som att vi kan få spela i deras förening. Men vi har svårt att hinna till träningar som börjar redan klockan fyra. Och vi är framför allt rädda för att de av oss som inte har föräldrar som kan skjutsa till Mjölby tre kvällar i veckan slutar spela hockey och aldrig kommer tillbaka. Våra tränare och lagledare har lagt ett jättestort engagemang i våra lag de sista åren. Vi vill så gärna få fortsätta att spela med våra lagkamrater här i Vadstena. Kan vi inte trycka på knappen tillsammans? Som ett lag liksom? 

Det är kanske orimligt att en liten kommun som Vadstena ska ha allt. Bra skolor, äldre som behöver hjälp, ett rikt kulturliv och en fin miljö i staden. Det är bra att växa upp i Vadstena. Vi kan tryggt gå eller cykla till träningar själva. Idrottsföreningarna anpassar träningstiderna med varandra så att alla kan vara med. Och vet du, några av våra mammor har faktiskt börjat spela hockey! I vilken annan stad händer det? I Vadstena har vi ju allt! Förutom is i ishallen förstås. Kan vi inte försöka trycka på knappen?

Vi är många som längtar efter att få spela hockey och åka skridskor nu. Vi längtar så himla mycket att vi kommer och spelar utanför ditt fönster i kommunhuset på måndag kl. 16.00. Häng på! Ta med dina kompisar i kommunstyrelsen och spela lite med oss! Vi har utrustning att låna ut också! Och så bjuder vi på korv dessutom!

Vi välkomnar alla som vill ha is i ishallen i vinter! Och särskilt kommunstyrelsen.