Ju risigare desto bättre för fåglarna

Tack för den bästa insändaren på länge! Detta röjande bland återväxt och buskage i våra tätortsnära lundar har stört mej i åratal!

"Återväxt i våra "pelarsalar" vet jag inte heller om någon tänker på" skriver insändarskribenten.

"Återväxt i våra "pelarsalar" vet jag inte heller om någon tänker på" skriver insändarskribenten.

Foto: Most Photos

Insändare2021-03-08 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här är ett svar på "Stoppa röjsågarnas ylande i grönområden och skogar" 3/3

Förut skyllde man på att man skulle skapa "trygg utemiljö", vilket resulterade i att vi med scoutungarna inte längre kunde leka kurragömma i Bondebackaskogen. Jag har påpekat för kommunekologerna, men ej fått gehör. Trodde jag var ensam om dessa fakta du framhåller. 

Detta är inga "fake news", vanligt naturintresserat folk kan också dra slutsatser. Dessutom är vi som sagt i den 6:e stora artutrotningens tidevarv och då är det väl bättre att hjälpa våra flygande vänner, inte försvåra deras förökning. Se till att vi stärker den biologiska mångfalden!

Därför är det dags att stoppa årets röjningar redan nu, då stannfåglarna börjat utse vårens boplatser.

Ju risigare desto bättre för fåglarna och bättre för ungarna som inte hamnar direkt på marken där vi har våra jagande rovdjur.

Återväxt i våra "pelarsalar" vet jag inte heller om någon tänker på. Se bara på Stadsparken och hela vägen utmed stranden, bort till Motalabron. Inte ett ungt träd att skåda. Även buskage och vassruggar är det mycket ont om.  Men, som sagt, det kommer säkert svar från kommunens ansvariga, vilket jag ser fram emot.