Jag skäms inte över ”Cinderella”

"Lägg ner alla klagomål kring denna fastighet och blicka framåt istället" skriver insändarskribenten.

"Det är väl alldeles utmärkt att bygga ett hus som påminner om ”Cinderella” i Motala – Östergötlands sjöstad" skriver insändarskribenten.

"Det är väl alldeles utmärkt att bygga ett hus som påminner om ”Cinderella” i Motala – Östergötlands sjöstad" skriver insändarskribenten.

Foto: Victor Berlin

Insändare2022-03-01 15:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har tagit del av insändarna om det nya huset i kvarteret Munken på Drottninggatan och reagerar med både bestörtning och förvåning. Hur orkar folk vara så negativa och bara fokusera på sina egna värderingar vad gäller tycke och smak?

Huset är redan fullt uthyrt och de människor som flyttat in hade säkerligen ett stort behov av en bostad eller sökte en annan form av boende. Tror till och med att de flesta uttryckte en lättnad över att deras bostadssituation äntligen fick en lösning. 

Man har också gjort en liknelse med kryssningsfartyget ”Cinderella” som normalt sett trafikerar Östersjöns vatten. Detta ser jag som en både humoristisk och logisk jämförelse. 

Kan till och med tycka att man skulle kunna göra ännu mer åtgärder för att förstärka den bilden. Det är väl alldeles utmärkt att bygga ett hus som påminner om ”Cinderella” i Motala – Östergötlands sjöstad. Om jag bodde i huset skulle jag nog sätta upp en skylt på dörren med texten ”Taxfree”, bara för att manifestera det komiska i alla dessa klagomål från folk som har för mycket fritid.

Bygget är i linje med den detaljplan som råder och alla har känt till att det fanns en byggrätt på marken.

Så snälla – lägg ner alla klagomål kring denna fastighet och blicka framåt istället. Eller varför inte komma in med några konkreta förslag på var och hur man ska bygga för att våra ungdomar och personer från andra delar av landet ska kunna få en bostad i vår vackra stad.

Era klagomål kan väl knappast betraktas som en trevlig välkomsthälsning till de som faktiskt valt att bosätta sig i ”Cinderella”?