Inser inte kommunen värdet i att Motala har ett elitlag

"Är politikerna okunniga om Motalas bandyhistorik eller är de bara allmänt ointresserade av bandy?" skriver insändarskribenten.

"Varför har inte IFK:s bandy i Motala en inomhushall redan idag? Det är en gåta för mig" skriver insändarskribenten.

"Varför har inte IFK:s bandy i Motala en inomhushall redan idag? Det är en gåta för mig" skriver insändarskribenten.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-04-15 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är född och uppvuxen i Motala Verkstad på 40-talet. Utanför vårt hus på Dalgatan fanns en lekplats och en fotbollsplan. Flera gånger varje vinter spolade kommunen fotbollsplanen. Pojkarna spelade bandy och vi flickor övade våra konster på en remsa vid sidan – orättvist men jag upplevde att alla trivdes.

Bandyintresset ökade. Pappor var ute och spolade och skottade. Så skedde runt om i Motalas olika delar. Jag vet det eftersom min klass inte fick plats i Skolgårda utan bussades runt till Södra och Östra skolan.

Idrottsparken hade den stora isbanan. Dit gick man för att se de stora matcherna. Bandyintresset växte och på 80-talet hörde IFK till de bästa i Sverige med bland annat SM-guld år 1987.

Att idrottsparken låg där på gränsen mellan Motala verkstad och Motala stad betydde kulturellt mycket för området. Man måste inte flytta all sport till en och samma plats.

Men opålitliga vintrar har försvårat för Motalabandyn. Enligt en artikel i tidningen har bandyhallen i Motala diskuterats i väl tio år. Varför har Motala inte, oavsett vilket styre Motala haft, fixat till det? Är politikerna okunniga om Motalas bandyhistorik eller är de bara allmänt ointresserade av bandy? Inser de inte värdet i att Motala har ett elitlag i bandy och i IFK:s så viktiga arbete med att ge ungdomar i Motala en meningsfull fritidssysselsättning.

Innefotboll, tennis, handboll, gymnastik, ishockey – alla har inomhushallar. Varför har inte IFK:s bandy i Motala en inomhushall redan idag? Det är en gåta för mig.