Per Stark (M), en av de styrande i Motala kommun, har i sammanhanget uttalat att kommunen ”vill stötta idrottsstaden Motala".
Detta uttalande rimmar illa med den styrande alliansens agerande som ju bland annat medfört att IFK Motala tvingats ge upp sin elitsatsning, som placerat Motala på kartan bland Sveriges idrottsstäder.
Oaktat intresset för denna idrott, bandy, kan ingen blunda för det renommé IFK Motala bandy besitter i idrottssammanhang, vilket såväl kommunen som organisation som idrottsintresserade kunnat inspireras och dra nytta av. Detta i form av god PR för Motala och en inspirationskälla för barn och ungdomar att idrotta.
Beslutet om nedläggning av fotbollsgymnasiet innebär ytterligare ett bevis på att kommunen agerar tvärtemot målsättningen att stötta idrottsstaden Motala. Starks uttalande väcker tanken om huruvida kommunens agerande i praktiken stämmer överens med dess uttalade mål att stödja idrottsstaden.
Ord och handling är som bekant olika saker i vissa sammanhang, och ett förtydligande vad Stark menar med uttalandet kanske vore på sin plats. Detta för att förstå på vilket sätt de styrande avser att stötta idrotten i praktisk handling.
Vidare väcker uttalandet tankar kring huruvida kommunen prioriterar olika idrottsverksamheter och huruvida det finns en långsiktig strategi för att utveckla idrottsstaden Motala.
Vår förhoppning är att detta leder till en konstruktiv dialog och en mer nyanserad syn på idrottsstadens framtid, där både breddidrott och elitidrott kan utvecklas. Dessa verkar nämligen i symbios med varandra.
Detta vore att aktivt stötta idrottsstaden Motala.
Hur ska kommunen stötta idrottsstaden Motala?
I nyhetsflödet kring nedläggningen av idrottsgymnasiet på Platengymnasiet i Motala har frågan om kommunens stöd till idrott kommit upp.
I nyhetsflödet kring nedläggningen av idrottsgymnasiet på Platengymnasiet i Motala har frågan om kommunens stöd till idrott kommit upp, skriver insändarskribenten.
Foto: Jens Bollius
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.