Hög tid att investera i en bandyhall

"Börja bygg i januari 2023, då bör en hall vara klar på sju månader" skriver insändarskribenten.

"Det arbete som vaktmästarna gör är beundransvärt men otroligt tungarbetat och icke kostnadseffektivt" skriver insändarskribenten.

"Det arbete som vaktmästarna gör är beundransvärt men otroligt tungarbetat och icke kostnadseffektivt" skriver insändarskribenten.

Foto: Thomas Augustsson

Insändare2022-10-24 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Regnet det smattrar på fönstret denna mörka höstkväll efter några gynnsamma nätter rent väderleksmässigt för att få till en is, där IFK Motala kan bedriva sin verksamhet på hemmaplan, är denna kväll ett bakslag. Det arbete som vaktmästarna gör är beundransvärt men otroligt tungarbetat och icke kostnadseffektivt. 

Gällande kostnadseffektivt kan jag bjuda på ett inslag ifrån P4 Gävleborg där Lars Wennerholm, föreningsutvecklare på bandyförbundet, menar att en hall med is året runt är ur energisynpunkt effektivare än en ispist utomhus i fyra månader. 

År 2008 uttalade sig Jimmy Szigeti i MVT att kommunen jobbade hårt på att en hall skall bli verklighet 2010. Nu är det 2022. I veckans MVT uttalade sig Charlotte Widegren (M), bildningsnämndens ordförande, att man värnar om våra föreningar men att allt kostar mer. Visserligen gällde hyrorna på anläggningarna i kommunen men att värna om idrotten är att erbjuda föreningarna förutsättningar att utöva idrott.

Visst kostar det mer ju längre man väntar med att investera, så varför vänta? Vore det inte något för en granskande journalist att se vad dessa utredningar under dessa tolv år kostat Motala kommun. Börja bygg i januari 2023, då bör en hall vara klar på sju månader. Det klarade man i Katrineholm. Mark Henriksson (M), ni gick till val på att en hall skall byggas, så fram med spaden och börja bygg. 

Till er tjänstemän som fortfarande börjar med nya utredningar och fler möten, hur och vart man skall bygga, tag hjälp av någon kommun eller byggare som har byggt en av de 19 hallarna som idag finns i Sverige. Då bör även detta bli verklighet i Motala 2023. Så till dess får vi gratulera de kommuner som kan räkna in IFK Motalas kostnader för halltider rakt in i kommunkassan.