Girigheten tycks inte ha någon gräns

"Nu i höst finns det en möjlighet att visa att boendeinflytande kan användas konkret" skriver insändarskribenten.

Planerna på en bolagisering bör oroa Platens hyresgäster, tycker insändarskribenten. (Arkivbild)

Planerna på en bolagisering bör oroa Platens hyresgäster, tycker insändarskribenten. (Arkivbild)

Foto: Lillian Andersson

Insändare2022-07-12 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De nu på pappret och genom uttalande av Alliansföreträdare om deras ideer om bolagisering och eventuella försäljningar, borde oroa Platens hyresgäster. 

Nu finns det en möjlighet för hyresgäster att visa att boendeinflytande är mer än ett ord på pappret. Med Hyresgästföreningen i spetsen borde man med det snaraste gå ut och protestera mot. Att det som betalas genom hyror ska användas till det som är avsett. Nämligen till nödvändiga åtgärder som gynnar de boende.

Man borde med det snaraste tala om för politiker att man inte genom sin hyra ska tvingas betala några kommunala investeringar som alltid tidigare och fortsättningsvis bör betalas genom skattemedel. Och om eventuell försäljning sker av Platens fastigheter skall denna eventuella inkomst stanna där den hör hemma och användas i hyreskollektivet.

Nu i höst finns det en möjlighet att visa att boendeinflytande kan användas konkret.

Så när valdagen kommer bör man välja om man genom hyran ska betala mer än nödvändigt. Eller vara beredd att betala något som inte har med kostnaden med boendet att göra. Utan helt är avsett att dubbelbeskatta hyreskollektivet för att kunna finansiera kommunala projekt. Anmärkningsvärt!

Men girigheten tycks inte ha några gränser.