Fruktansvärt slöseri med mat och näringsämnen

Det oroar mig att röt-gaserna från Tekniska Verken har trängt undan allt förstånd i huvudet på er moderna människor när det under hösten uppmanades att fallfrukt skulle återvinnas eller till rötning.

"Lösningen är ganska enkel, köp mindre mat, ät upp!" skriver insändarskribenten.

"Lösningen är ganska enkel, köp mindre mat, ät upp!" skriver insändarskribenten.

Foto: Privat

Insändare2021-02-12 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Näringsämnen i mat och frukt som vår jord förser oss med skall ingå i kretsloppet för djur, fåglar och människor. Jag sparade frukten från min trädgård och nu sitter stort antal glada trastar och andra fåglar i min trädgård, mätta och nöjda i vinterkylan och ingår i ekosystemet som jorden är utformat för.

Nu när den balansen rubbas mer och mer kommer flera problem på sikt att uppstå, när bara vinstintressen styr utvecklingen och människor luras tro att det moderna betydelsen av ordet "återvinning" handlar om att röta matrester eller att elda upp våra ägodelar till fjärrvärme.

Bristen på kunskap och insikt är det största hotet för framtida generationer om hur jordens ekosystem fungerar, när många moderna människor har tappat kontakten med våra livsmiljöer och naturen.

Att ordet "återvinning" över huvud taget får användas när människor slänger mat i en grön påse eller kastar sina ägodelar (för att de är omoderna) på tippen ser som nära nog kriminell förvrängning av verkligheten.

Det är väl helt uppenbart att endast "homo sapiens" (den tänkande människo-apan) inte klarar tänka eller inse vilka konsekvenser den skapar? Lösningen är ganska enkel, köp mindre mat, ät upp! Och skit i hetsande reklam att du sparar genom att köpa mera!

Som bonus på detta minskar miljöbelastande transporter i två led.