Svar på ”Beslut på falska grunder”, 27/11.
Det är ytterst förvånande att du skriver din insändare, Magnus Hellqvist. Speciellt med tanke på att du helt nyligen bjöds in och deltog i ett personligt möte med tre av bildningsförvaltningens tjänstepersoner, varav undertecknad är en.
Under en timmes tid hade vi, som förvaltningen uppfattade det, ett konstruktivt samtal där vi i möjligaste mån bemötte dina synpunkter och svarade på dina frågor.
Vi är fullt medvetna om att bildningsnämndens beslut att lägga ned Godegårds skola påverkar berörda vårdnadshavare i deras vardag. Vi förstår att saker sägs och skrivs i affekt. Vi har mottagit en mycket stor mängd mejl och vi har svarat i väldigt stor utsträckning. Däremot drar vi en gräns när samma frågor omformuleras och ställs igen och igen och dessutom till flera olika tjänstepersoner. Kommentaren ”vi får inte några svar” kan i vissa fall formuleras ”vi får inte de svar vi vill ha”.
Jag tycker inte att du ger ”en informativ bild” när du hävdar att vi ljuger. Vi ljuger inte om lärarsituationen i Godegård. Det står tydligt och klart i utredningen, på sidan 41: ”Vid Godegårds skola har rekrytering till läsåret 2017-2018 resulterat i att skolan har legitimerade lärare.” Vi påstår inget annat.
Samtidigt ska bildningsförvaltningen och -nämnden, som huvudman för skolan, se till att den utbildning som bedrivs håller hög kvalitet – nu och i framtiden – och att alla elever i kommunen får en likvärdig utbildning. Som det är nu finns inte de förutsättningarna i Godegårds skola, på grund av det låga elevantalet.
När det gäller skolskjutsarna finns det ingen ”ny rutt” utan ett arbetsmaterial som utgår från hur de skulle se ut om samtliga elever börjar på sin placeringsskola. Hur de nya rutterna kommer att se ut vet vi när alla berörda vårdnadshavare lämnat in ansökan om skolskjuts. Först då kan vår entreprenör bestämma rutter utifrån antalet elever, var de bor, storlek på bussar och så vidare.
Johnny Thorén
förvaltningschef