Försöker kommunen få in pengar från oss som cyklar?

"Om det finns parkeringar där det inte är tillåtet att stå vissa tider ska väl de ändå vara avspärrade eller ha skylt vid infarten?" skriver insändarskribenten.

"När vi som cyklat kom tillbaka så upptäckte vi att alla som stod på den parkeringen fått böter" skriver insändarskribenten.

"När vi som cyklat kom tillbaka så upptäckte vi att alla som stod på den parkeringen fått böter" skriver insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-06-14 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Försöker Motala kommun få in så mycket pengar som möjligt från böter för oss som åker Vätternrundan? I lördags åkte jag Vätternrundan 100 km och åkte av för att parkera på Parkering nord. Den parkering vi tänkt ställa oss på var full och vi åkte till den bredvid där det stod en massa bilar. När vi som cyklat kom tillbaka så upptäckte vi att alla som stod på den parkeringen fått böter. 

Nu är det många av oss som inte vill komma tillbaka. Jag funderar på att säga till människor att undvika Motala och ta stora omvägar för att inte behöva besöka er kommun. Om det finns parkeringar där det inte är tillåtet att stå vissa tider ska väl de ändå vara avspärrade eller ha skylt vid infarten?

Parkeringsvakterna gjorde det jobb de blivit ålagda att göra, och jag borde säga att de ska se mellan fingrarna, men jag har själv klagat på att de inte gett böter när det varit evenemang på vissa platser i min stad.