Det är inte Zeros ansvar att lösa kommunens markfråga

Politikerna har nu bollat över problemet med att lösa markfrågan för Lalandias semesterboenden på fotbollsföreningens planhalva. Därmed lägger kommunen ett stort ansvar på BK Zeros, skriver Varamons Vänner.

"BK Zeros ska känna sig fria att fatta beslut som gagnar dem själva bäst utan att ha press på sig att lösa kommunens problem" skriver Varamons Vänner.

"BK Zeros ska känna sig fria att fatta beslut som gagnar dem själva bäst utan att ha press på sig att lösa kommunens problem" skriver Varamons Vänner.

Foto: Anders Törnström

Insändare2022-04-10 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför fortsätter kommunen ödsla såväl tid som pengar på Lalandiaprojektet. Det enda säkra som kommunen i dagsläget har att bygga vidare på i sina planer för Lalandia är att de kan erbjuda byggbar mark på Lindgårdens parkering. Det är faktiskt allt och det sannerligen inte mycket att komma med! Allt annat är ytterst osäkert då övriga detaljplaner ej är godkända.

Politikerna har nu bollat över problemet med att lösa markfrågan för Lalandias semesterboenden på fotbollsföreningens planhalva. Därmed lägger kommunen ett stort ansvar på BK Zeros. Men det är inte BK Zeros ansvar! BK Zeros ska känna sig fria att fatta beslut som gagnar dem själva bäst utan att ha press på sig att lösa kommunens problem.

I stället för att be BK Zeros lösa kommunens tillkortakommanden att uppfylla Lalandias krav på mark i Varamon så bör kommunen visa Lalandia de lokaliseringsalternativ som de tidigare påstått finns. Dags att plocka fram dessa alternativ så får vi se hur intresserade Lalandia verkligen är av Motala eller om det bara är den eftertraktade och värdefulla marken i Varmon de vill åt.