Bygg Centralt i Vadstena

Vadstenas Fria Röst vill satsa på en förtätning av Vadstena.

Vadstenas Fria Röst vill satsa på en förtätning av Vadstena.

Foto: Peter Calén

Insändare2022-07-12 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var fjärde år får vi välja förtroendevalda politiker till riksdag, landsting och kommuner. En viktig händelse för hur vi vill att framtiden ska utvecklas. 

Vi vill uppmana alla röstberättigade Vadstenabor att tänka efter vem som vi vill ska styra i Vadstena den kommande mandatperioden 2023- 2026. Vem vill du ge förtroende att utveckla Vadstena? 

Den idag styrande majoriteten har misslyckats kapitalt med att bygga bostäder i centrala Vadstena.

Det behovs en ny politisk ledning i Vadstena som kan förverkliga det som många vill ha, nya bostäder i centrala Vadstena– så kallat förtätningsbyggen, typ sjökvarteren. Utöver att bygga en helt ny stadsdel i hamnområdet – se tidigare artikel 29/6 i MTV – finns det fullt realistiska möjligheter att bygga mer än 100 bostäder i innerstaden – gärna hyresrätter. 

Stadens idé är Närhet, vilket kännetecknar Vadstena. Låt fortsatt samhällsplanering ha Närhet som idé även i framtiden. 

Din röst är viktig för en förnyelse av bostäder centralt i stället för att som nu fortsätta att bygga på vår värdefulla jordbruksmark runt Vadstena. Där kan det byggas senare när de centrala delarna är fullt utbyggda. 

Det finns politiker idag som vill och lovar att arbeta för mer bostäder i Vadstenas innerstad och som vill vänta med att bygga på Sveriges bästa åkermark runt vår stad. Lägg din röst på de politiker som i höstens valarbete lovar en ny byggnation av bostäder i centrala Vadstena – i hamnområdet. Och som lovar spara jordbruksmarken runt Vadstena för fortsatt spannmålsodling!