Är hemtjänstens personal i Motala vaccinerad?

Vi är många som oroas, kommunen skickade ut ett brev i december där man försäkrade att personalen skulle ha skyddsutrustning och god hygien.

Insändarskribenten undrar om hemtjänstpersonalen i Motala är vaccinerad.

Insändarskribenten undrar om hemtjänstpersonalen i Motala är vaccinerad.

Foto: TT

Insändare2021-02-14 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men så är det inte, ibland har dem varken munskydd eller tar på sig tossor, går rakt in utan att torka av sig om fötterna.
Ilskna och sura blir en del också, så man törs knappt säga något.

Läste larmrapporter om att 90% av hemtjänstpersonal på en del orter inte är vaccinerade. Hur ser det ut i Motala kommun? Betänk att äldre med hemtjänst är starkt överrepresenterade bland avlidna i pandemin. Ska vi verkligen behöva finna oss i personal som inte följer säkerhetsföreskrifter?

Svar från Motala kommuns socialdirektör, Pernilla Thunander: 

Personal i vår verksamhet ska följa de riktlinjer och rutiner som gäller och som är framtaget av folkhälsomyndigheten och länets smittskydd. Om man upplever att medarbetare inte följer detta vill vi att man kontaktar den chef som ansvarar för verksamheten. 

När det gäller vaccination av personal har vi som arbetsgivare inte rätt att ha kontroll på vem som vaccinerar eller inte, med nuvarande lagstiftning. Det gör att det är viktigt att fortsätta följa de riktlinjer och rutiner som finns för smittskydd. 

Läs mer om