Linn är uppvuxen i Skåne, utbildad konditor och bagare, på gymnasienivå och via yrkeshögskolan i Kristianstad. De senaste åren har hon bott och arbetat i Stockholmstrakten. Det var också, medan hon ännu bodde på Ingarö, som hon började skapa tårtor till barnkalas.
Linn har alltid älskat att leka, sjunga, skriva - och baka.
– Baka för mig är ett sätt att uttrycka mig och skapa skönhet och njutning, säger hon.
Redan som tvååring blandade hon runt kryddor i vatten under sina lekar. Sedan började hon, successivt, hjälpa sin mamma i köket. Med tiden tog Linn över mer och mer.
– Jag stängde dörren och ingen fick komma in, säger hon och ler varmt.
Som åttaåring bakade hon kakor till sina kalas och drömde om att få starta ett café. Till och med under långa håltimmar i skolan kunde man hitta henne i köket. Ibland kom hon sent till nästa lektion.
– Då hade jag varit hemma för att baka bullar.
Sedan i mars i år är Linn östgöte. Hon arbetar på Gröna caféet på Adolfsnäs handelsträdgård men vill gärna utveckla sitt eget företag med bröllopstårtor och egentillverkade praliner.
– Jag är lekfull, passionerad och nyfiken, säger Linn och framhåller att det för henne är viktigt att det får genomsyra hela bakprocessen.
Hon berättar att hon arbetar med ekologiska ingredienser, tillverkar allt från grunden och att hon gärna pryder sina tårtor med levande blommor. Att dekorera är det roligaste, menar Linn, som ofta försöker hitta en harmoni i färgerna.
Att det finns andra verksamma, som jobbar på liknande sätt, ser hon inte som ett hinder, eller konkurrens.
– Jag har mitt sätt att vara och skapa. Det kommer alltid att skilja sig från andra. Någon kanske fastnar för mitt uttryck, för mig, säger hon.
Förutom att hon nu ökar fokuset på bröllopstårtor vill hon också fortsätta jobba med sina handgjorda praliner. Nyligen var Linn på en cacaofarm i Equador för att lära sig mer om tillverkningen av choklad. Hon försöker sätta ord på hur värdefull hon upplever hela processen från växt till böna. Linn berättar också om drömmen att i framtiden kunna starta en cacaoplantage, någonstans i världen.
Att bryta upp och börja om på nya platser, oavsett om det är i Sverige eller utomlands, är inget som verkar skrämma, eller oroa henne.
– Jag är hemma där jag är, säger hon.