Minnesord Marianne Svensson

Marianne Svensson

Minnesord2022-02-19 03:00

En fredskvinna i Motala, Marianne Svensson, har gått bort. Marianne föddes i Göteborg och behöll hela livet sommarnöjet i Draget i Halland. Hon kom till Motala tillsammans med sin man, Lasse Svensson, tidigare ekonomichef i Motala kommun. De fick tre barn.

Marianne arbetade som kurator vid Lasarettet i Motala. De sista åren bodde hon på ett äldreboende i Jönköping, nära två av sina barn och flera barnbarn. Marianne var aktiv i politiken och satt bl a i socialnämnden. Hon var också aktiv i många föreningar, bl.a. i Frisksportarna. Vi träffade Marianne i IKFF, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Motalakretsen. Marianne var engagerad i Den stora fredsresan, som pågick 1985-1988. Med fyra vita bussar och fem fredsfrågor uppvaktade man över hundra regeringar. Marianne ordnade så att Motala kommun bjöd resenärerna på lunch, när bussarna passerade Motala på väg ut i Europa och världen.

Fredsresan avslutades med ett Folkens toppmöte i FN i New York 1988. Marianne missade sällan ett möte i vår Motalakrets. Regelbundet vid varje årsmöte höll hon i ordförandeklubban och avslutade med ett leende “tänk så mycket vi har åstadkommit under detta år”. I ett protokoll från 1968 finns hon med i styrelsen för IKFF Motalakretsen och hon har funnits i vår styrelse sedan dess. Aktiv, fantastisk och en trygghet. Det fanns en glädje i Mariannes arbete för en bättre värld.

Det är med stor sorg och saknad vi inser att Marianne inte längre finns med oss. Samtidigt känner vi tacksamhet och glädje över att ha känt Marianne och över allt hon uträttat i sitt arbete för en fredligare värld. Vi ser henne som en föregångskvinna, och minnet av henne kommer att inspirera oss till fortsatt arbete i fredens tjänst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!