Minnesord Margrethe "Grethe" Dalsgaard Pettersson

Margrethe "Grethe" Dalsgaard Pettersson

Minnesord 12 maj 2023 15:00

En nära och kär vän har avlidit. Hon blev 90 år. Trots att hon uppnått en aktningsvärd ålder, kom hennes bortgång helt oväntat. Vi hade nyligen träffats och då var hon så alert och positiv som alltid. Hon såg fram emot våren och sköna promenader med sin älskade Gunnar, maken sen mer än 60 år.
Grethe var född i Danmark och kom som 20-åring till Sverige. Efter några år blev bostaden Motala där kärleken fanns.
Jag lärde känna Grethe i mitten av 60-talet, då jag sökte dagmamma till min ettårige son. Att hitta en dagmamma som Grethe visade sig vara rena lyckokastet. Sonen fanns sig tillrätta direkt i det trivsamma hemmet hos familjen Petterson, där pappa Gunnar och sönerna Bo och Bengt fanns. Under de här åren utvecklades en varm vänskap mellan våra familjer, en vänskap som bestått under åren som gått.
Oräkneliga är våra sammankomster, där vi fått njuta av Grethes gedigna matlagningskunskap med en del inspiration från uppväxten i Danmark. Föräldrarna drev ett lantbruk och det lagades alltid mycket mat på den stora gården.
Musik betydde mycket för Grethe, speciellt dragspelsmusik låg henne varmt om hjärtat. Många är vi nog som har lyssnat på ljuva toner från hennes dragspel, då hon under lång tid var en av medlemmarna i Motala Jularboklubb.
Grethe har gått bort, men i minnet finns alltid bilden av den fina dagmamman och vännen kvar.

Gerd Hellström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa