Minnesord Ingegerd Lindaräng

Ingegerd Lindaräng

Inegerd Lindaräng.

Inegerd Lindaräng.

Foto: Katarina Hydén

Minnesord2022-04-08 04:45

Ingegerd Lindaräng avled den 22 mars 2022.

”Bryt upp, bryt upp den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr!”  (Karin Boye, I rörelse)

Många är vi som fått den dikten till oss i ett möte med Ingegerd Lindaräng. Det var så hon mötte oss, med ett leende och med en dikt! Nu har Ingegerds nya dag grytt och hon har rest vidare i sitt oändligt stora äventyr! 

Ingegerd Lindaräng var i själ och hjärta en folkbildare. Därför var Vadstena folkhögskola en viktig plats för henne och hon en viktig del av folkhögskolans liv. Inte för att hon var gift med skolans rektor, vilket vi vet var betydelsefullt för henne. Styrkan fanns hos henne själv, i hennes starka personlighet som inte lämnade någon oberörd, och i det hon gjorde. Hon var lärare på skolan under många år, och hennes engagemang för de deltagare hon mötte sträckte sig lång utanför den schemalagda tiden. Genom resor, möten med författare och litteraturen och inte minst Vadstena föreläsningsförening, såg hon till att många deltagare fick sina första upplevelser av och ett fortsatt intresse för kultur och kulturen genom henne.

Under 1970-talet fick flera folkhögskolor i Sverige kontakt med Abdullah och Noha Awwad som grundat och drev skolan Al Basma i Palestina. Det ledde till en vänskap för Vadstena folkhögskola som fortfarande finns och hållits vid liv av framförallt Ingegerd som förmedlat vänskap, kunskap och inbjudit lärare från Al Basma till besök på folkhögskolan. 

Ingegerds omtanke för Vadstena folkhögskola fortsatte till livets slut. Vi bär henne med oss i vårt fortsatta stora äventyr!

”Nog finns det mål och mening i vår färd- men det är vägen som är mödan värd” 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!