Groda, glasstrut, pinne och glada fötter, det är benramsan som hjälper barnen att lära sig simma.
– För armarna kör jag fortfarande "böj, ihop, fram" och att man kan tänka sig mindre än ett "elefantarmtag" och större än ett "myramtag", då brukar det bli bra, säger Ewa Gustavsson Bergsten.
Ewa Gustavsson Bergsten kommer från Vimmerby och flyttade till Motala 1979 för att jobba som simlärare. Hon har jobbat i Motala simhall sedan dess och har nu gjort sin sista vecka.
– Jag har en kollega här som räknat ut att jag lärt 20 000 personer att simma. Det är ju kul, vart man än kommer känns man igen. Det kommer föräldrar på babysimmet, som själva har haft mig när de var små.
Det var mest en slump att det blev Motala.
– Jag hade gått på badmästarskolan i Göteborg, och därefter tittade jag i platsjournalen efter simhallsjobb. Det fanns mycket, men i Motala kunde både jag och min man hitta jobb.
Ewa har många minnen från Motala simhall och Mariebergsbadet.
– Allt var brunt och murrigt i simhallen 1979. Det var många badgäster som bara gick hit för att duscha och tvätta sig. Många motionssimmade också, men det var bara 25 grader i bassängen på den tiden.
Hon jobbade första tiden på Romerska avdelningen.
– Jag hade "karbad". Vi hade några gubbar som kom hit och badade i badkar med badsalt och man fick hjälpa en del med att tvätta ryggen.
Många var stammisar och återvände varje vecka.
– Ett middagsgäng som kom onsdagar och fredagar, de bastade, babblade och badade. Sedan var det ett "fredagsgäng" med gubbar och ett "torsdagsgäng" med damer. Tyvärr har det dött ut nu.
Att tvätta sig med svamp innan badet var obligatoriskt.
– Det fanns badtanter i bruna rockar som jobbade på avdelningarna. De kollade så att alla tvätta sig med en gul svamp innan de badade.
När simhallen var stängd på sommaren jobbade Ewa på Mariebergsbadet.
– Jag jobbade inne under den mörka tiden av året och ute under den ljusa. Det var bra upplägg.
Ewa ser tillbaka på somrarna på Mariebergsbadet.
– Det var jättemycket folk, vi kunde ha 2500 tusen gäster på en dag. Det var underbart, men också jobbigt. Vi gick runt bassängen hela dagen, det var en stor bassäng att hålla koll på.
Har du varit med om någon speciell händelse?
– Det häftigaste var nog när åskan slog ner i femmans hopptorn. Det åskade och blixtrade och bara dånade till när åskan slog ner i tornet.
Hon jobbade med simskolan varje sommar.
– Vid simavslutningen marscherade vi runt stora bassängen. Det var 250 barn ett år och när det första barnet hade gått runt bassängen så hade det första inte börjat gå än. Sedan var det simuppvisning, diplomutdelning, saft och vaniljbulle med strösocker. Det var samma varje år, det var festligt.
Ewa har alltid älskat att bada och ville börja simträna när hon var barn, men det var sju mil till närmsta simhall.
– Mina föräldrar tyckte inte det var tal om att åka dit, jag blev simlärare istället när jag var 17.
Hon tycker det är ganska tråkigt att simma.
– Jag tar hellre ett bälte och går. Att simma längd efter längd, tycker jag är väldigt långtråkigt.
Hur känns det att nu gå i pension?
– Det känns helt okej. Jag har haft mycket semester de sista veckorna, har nog mentalt ställt om mig. Men jag kommer hoppa in lite då och då och ha några grupper. Jag kan inte slita mig helt.
Vad ska du göra?
– Just nu är det mycket trädgård, sedan ska jag lära mig spela gitarr, vara mycket med mina barnbarn och sedan jobba lite då.