Finns inte pensionärerna?

Det kan utan överdrift sägas att pensionärerna och pensionssystemet unviker de etablerade partierna sorgfälligt att nämna eller debattera.

Motala2014-09-12 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

KD har vid något tillfälle sagt att före 2018 finns det inget utrymme för skattesänkningar för pensionärer.

Svenska pensionärer skall fortsättningsvis betala för löntagarnas välfärd och vara de enda i världen att betala högre skatt än löntagare. Socialdemokraterna har meddelat att en pensionshöjning på cirka 75 kr/månad är att vänta vid valvinst, men när (S) har genomfört alla planerade skattehöjningar blir det troligtvis inte kvar pengar ens till en hamburgare.

I valmanifesten är det endast SD och SPI Välfärden som bums vill avskaffa pensionärsskatten. SPI Välfärden vill införa ett grundavdrag på 10000 kr/månad, vilket ger de fattigaste pensionärerna ett direkt lyft, samtidigt som det har en fördelningspolitisk effekt.

Varför är detta så viktigt?

Köpkraften för pensionärerna ligger kvar på 2008 års nivå. Genom att tillföra mer resurser till denna grupp, snart är det över 2 miljoner pensionärer, skapas jobb i flera sektorer av samhället, i handeln, i tjänstesektorn med RUT och ROT, i vårdsektorn, ex i tandvården, samt ökar möjligheterna för friskvård.

PRO, SPF och SPRF som gör ett bra jobb för att fylla pensionärernas vardag med aktiviteter, resor och utbildning håller samtidigt pensionärerna som gisslan för sina partier.

PRO har en relation till socialdemokraterna och SPF och SPRF till Alliansen.

PRO, SPF och SPRF är inga partier och deras lobbyverksamhet ger bevisligen mycket ringa resultat.

Det finns bara en möjlighet att stärka pensionärernas ställning och det är genom ett parti som man kan rösta på, nämligen SPI Välfärden. Inflytande får man genom politisk makt och det är det enda som kan påverka Alliansen och det röda blocket att beakta pensionärernas rätt till en anständig levnadsstandard efter en 40 – 45 årig arbetsinsats för Sverige.

Dessutom är det ett demokratiskt krav att 1,9 miljoner pensionärer (25 % av alla röstberättgade) får en representation i de beslutande församlingarna som står i proportion till detta och att åldersdiskrimineringen upphör.

Läs mer om