Vi vill vara med och syna och diskutera alla förslag

"Det märkliga är att man går ut och krigar för en sak, som det överhuvudtaget inte finns något beslut om och innan vi överhuvudtaget kommit till det slutgiltiga beslutet om Platens lägenheter skall ingå i bolagiseringen eller ej" skriver representanter från Sverigedemokraterna.

"Att ett bolag på något sätt skulle vara tvingat att ge utdelning till ägarna, i detta fall kommunens invånare är inte korrekt" skriver representanter från Sverigedemokraterna.

"Att ett bolag på något sätt skulle vara tvingat att ge utdelning till ägarna, i detta fall kommunens invånare är inte korrekt" skriver representanter från Sverigedemokraterna.

Foto: Anders Törnström/arkiv

Debatt2021-11-08 17:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här är ett svar S debattinlägg "Ska hyresgästerna betala både på hyran och skatten?" 2/11.

Återigen en märklig debattartikel i frågan om kommunens bolagisering. Att vi Sverigedemokrater på något sätt skulle ta ifrån Motalas invånare möjligheten att peka ut en riktning för fortsatt hantering av ärendet. Tvärtom, S som i någon påtagen bestämmanderoll vill bestämma en inriktning, för alla som bor i Platens lägenheter, innan något slutgiltigt förslag finns att ta ställning till.

Det är för Sverigedemokraterna helt okej att ha vilka åsikter som helst om ärendet. Det märkliga är att man går ut och krigar för en sak, som det överhuvudtaget inte finns något beslut om och innan vi överhuvudtaget kommit till det slutgiltiga beslutet om Platens lägenheter skall ingå i bolagiseringen eller ej.

Grundförslaget är att Platens lägenheter skall ingå i bolagiseringen, men det är än så länge bara ett grundförslag. Ett annat synsätt som är bolagisering utan Platens inblandning som är S, V och MP:s syn, vilket vi har noterat och på intet sätt i nuläget är främmande för.
Men att som S hysteriskt påstår, att skulle Platen ingå i bolagiseringen, så skulle hyresgästerna få stå för notan, högre hyra, skatter, mindre insyn, kan vi med skribenternas egna ord säga är ”häpnadsväckande ovärdigt”. 

Att ett bolag på något sätt skulle vara tvingat att ge utdelning till ägarna, i detta fall kommunens invånare är inte korrekt. S är rädda för den privata sektorn och därmed förlorar allmännyttan som kommunen står för. 

Det finns möjligheter att styra utdelningen. Den kan förslagsvis tillfalla hyresgästerna med förbättringar i gångvägar, belysning eller för den delen premiera hyran.

Sverigedemokraterna pekar inte ut några riktningar, vad vi däremot gör är att med fullt intresse vara med, syna, diskutera alla förslag som på alla sätt kan förbättra Motala kommuns framtida ekonomi.

Ett eventuellt beslut i bolagisering kommer vi att ta, när vi till fullo fått de svar vi vill ha från Alliansens sida, vi skulle gärna diskutera detta med S också, men då de efter valet tillsammans med bland annat MP dyrt och heligt sa, att Sverigedemokraterna skall man inte prata eller förhandla med.

Ett märkligt beslut, med tanke på rollen Sverigedemokraterna har i Motala kommun, men som i allt, man väljer själv vilka vägar man vill gå. Finns där några negationer eller tvivel i bolagiseringsärendet från vår sida tar vi upp det på våra möten, ser vi negativa mekanismer för både kommunens innevånare och kommunen i stort, då bifaller vi inte ärendet, oavsett var det kommer ifrån, svårare är det inte.

Tyvärr kan vi inte som S lova att Nämndemansgatan efter nästa val, oavsett skall övergå i kommunal regi, om det inte kan påvisas regelbrott i skötsel och vård av gamla och oacceptabla arbetsförhållande för personalen.

Sverigedemokraterna tror åtminstone att våra väljare, både nya som gamla är medvetna om vad vi står för.