Vi måste satsa på och prioritera Motalas unga

"Du ska kunna lita på att skolan har de resurser som krävs för att du ska klara skolan. Du ska kunna lita på att samhället ser till att du får möjligheten att få ditt första jobb" skriver Socialdemokraterna i Motala.

Debatt 23 juni 2022 19:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter fyra år av Alliansstyre är det uppenbart att Motalas unga inte är prioriterade. En av Alliansens första prioriteringar under mandatperioden var att stänga ned Hallen, en av få mötesplatser för unga i Motala. Under deras ledning har nu även Lisebergsresan för de som slutar 9:an försvunnit. De sa även nej till att skjuta till medel för att skapa 100 nya sommarjobb till unga. 

Nu när du går på sommarlov vill vi att du ska veta att det finns ett bättre alternativ till den här politiken. Det alternativet är Socialdemokraterna.

 

Vi vill att det ska finnas gratis kollektivtrafik under sommaren för alla gymnasieelever i Motala kommun. Det ska inte vara en fråga om att ha råd när det kommer till att tacka ja till det där sommarjobbet eller att umgås med sina vänner i andra kommuner eller delar av Motala.

Det ska finnas fler sommarjobb för unga. Alla förtjänar att få in en fot på arbetsmarknaden och här behöver Motala kommun ta ett större ansvar. Vi lade fram ett förslag tidigare under våren om 100 fler sommarjobb för 2022, men det röstades ner. Vi vill fortsatt framåt tillgodose möjligheten för fler att få sitt första jobb. 

 

Det behövs fler vuxna i skolan. Alla elever har unika förutsättningar och det behövs fler vuxna än bara lärare närvarande. Här ingår att satsa på elevhälsan. Alla ska klara skolan och få rätt förutsättningar att göra det. 

Vi är inte bara ett parti som bara säger att de vill satsa på unga, utan som också faktiskt gör det.

 

Politik handlar om att prioritera. Vi Socialdemokrater sätter alltid välfärden först. Du ska kunna lita på att skolan har de resurser som krävs för att du ska klara skolan. Du ska kunna lita på att samhället ser till att du får möjligheten att få ditt första jobb. Du ska kunna ha en meningsfull fritid oavsett om dina föräldrar har råd att betala för busskort och det ska finnas platser där du och dina vänner kan umgås. 

Den 11 september är det val och vi vet att Motala kan bättre. Alliansen med Moderaterna i spetsen har inte visat politiskt ledarskap. Privatiseringar och utförsäljningar har alltid varit högre prioriterat än att satsa på dig och dina vänner. Det är dags för maktskifte i Motala och för att det ska vara möjligt behövs din röst. Rösta för ett Motala som vågar satsa på dig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa