Ta med detta när ni utvärderar parkeringsförbudet

"Kanske är det andra boende i Västanvik som vill göra sin röst hörd" skriver insändarskribenten.

Debatt 23 november 2021 11:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här är ett svar på samfällighetens svar i "Parkeringsförbudet i Västanvik berör oss alla" 3/10.

Detta är min tredje insändare angående parkeringsförbudet som styrelsen för Västanviks samfällighet beslutat om. I min insändare som var införd i MVT den fjärde oktober ställde jag sex frågor till styrelsen. Men frågorna om antalet hushåll i Västanvik, hur många hushåll som var representerade då beslutet om parkeringsförbud togs eller om det råder enighet bland de boende fick jag inget svar på. Nu har jag genom kontakt med Lantmäteriet i Motala fått reda på att det bor runt 430 hushåll i Västanvik. Alltså en riktigt stor stadsdel belägen i Motala kommun. 

Nu hoppas jag på ett nytt försök. Kanske är det andra boende i Västanvik som vill göra sin röst hörd. Det är flera personer som kontaktat mig och är av samma uppfattning som jag. 


Under hösten, november månad, ska beslutet om parkeringsförbud utvärderas enligt samfällighetens ordförande. Min uppmaning blir därför till alla boende att gå på mötet och gör er röst hörd. Säg ifrån att ni inte vill ha parkeringsförbud. Säg att ni vill ha ett öppet samhälle där alla är välkomna. 

Här följer några förslag: 

1. Slopa parkeringsförbudet på hela området. 

2. Om inte det går – markera några platser på varje parkeringsområde för besökare.

3. Om inte det går – begränsa det totala parkeringsförbudet till sommarmånaderna.

 

Som jag sagt tidigare så är, enligt min mening, Västanvik ett av Motala kommuns mest natursköna områden. Man vandrar utmed Vätterns strand och får på så sätt njuta av sol, vind och vatten. Besök gärna området och bilda dig en egen uppfattning.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Efter stämma i Västanvik: "Vi ska ha leden kvar"

Efter stämma i Västanvik: "Vi ska ha leden kvar"