S verkar vilja utkräva ansvar utav SD

"Det är bra att vi är överens om att det som sker på nationell nivå påverkar väljarna i Vadstena" skriver debattörerna.
"Det är bra att vi är överens om att det som sker på nationell nivå påverkar väljarna i Vadstena" skriver debattörerna.

Socialdemokraterna i Vadstena förefaller att ha ett stort intresse utav oss sverigedemokrater. Det är inte ofta majoritetens andra största parti ägnar oppositionens tredje största parti såhär mycket uppmärksamhet!

Debatt 28 februari 2021 15:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Antagligen kan detta ha att göra med den stora oron som finns inom hela socialdemokratin om att ni troligen kommer fortsätta tappa väljare till oss!

Det är bra att vi är överens om att det som sker på nationell nivå påverkar väljarna i Vadstena, det är ju faktiskt så att vår kommun är ingen isolerad ö. Våra invånare påverkas i allra högsta grad av vad som sker i det övriga svenska samhället! Men vi är fullt medvetna om att Sveriges långtgående problem inte kan lösas i Vadstenas kommunfullmäktige. 

 

Var det gäller Sankt Persskolan förde vi fram våran åsikt i frågan på ett kommunstyrelsemöte i början utav året och då hade vi inte hört någon annan politiker tala om upprustning utav skolan, om ni då redan hade landat i samma ställningstagande var det inget vi visste om men det spelar mindre roll huvudsaken är att renoveringen snart kan komma igång för läget är ju ganska akut som ni säkert är medvetna om. 

Det ju ganska ofta som man i kommunpolitiken särskilt i en så liten kommun som Vadstena kommer fram till liknande slutsatser i olika sakfrågor.

 

Så mycket har nog inte kommunledningen tagit till sig utav våra råd och förslag gällande covid-19-pandemin så att det skulle ha varit avgörande för hur kommunen har agerat. Men vi har iallafall visat på hur andra stora aktörer agerar i sitt sätt att skydda personalen och hindra smittspridningen. Och man kan ju iallafall hoppas att det har gett kommunledningen lite inspiration. Vi har även inkommit med förslag på åtgärder som vi hade önskat att kommunen hade infört. 

 

Men som ni borde vara medvetna om så är det ju faktiskt ni som sitter i ett majoritetsstyre och har haft möjlighet att påverka hur kommunen agerar, det hela blir ju lite underligt när ni försöker ställa ett oppositionsparti till svars för en fråga som ni har inflytande över.

Att kommunen följer gällande rekommendationer är bra men det finns ju inget som hindrar en kommun ifrån att göra mera än rekommenderat för att skydda personal och sina invånare! 

 

Vi vill avsluta med att påpeka och förtydliga så det klart framgår att vi i vårat förra svar på ert debattinlägg beskriver regeringens misslyckade pandemipolitik och ingenting annat. Vi är också medvetna om att vår kommun är någorlunda förskonad ifrån utanförskapsområden och grövre kriminalitet, och så vill vi att det ska förbli!

Ämnen du kan följa