Ökad folkmängd – en ödesfråga

Uttrycket ”God dag yxskaft” känner vi alla till. Uttrycket brukar användas, bland annat när någon frågar specifikt om en viss sak och den som svarar – svarar på en helt annan sak.

"I stället har ni med höga brösttoner och högt tonläge svarat på helt andra saker som kommunen har gjort" skriver debattskribenten.

"I stället har ni med höga brösttoner och högt tonläge svarat på helt andra saker som kommunen har gjort" skriver debattskribenten.

Foto: Katarina Hydén

Debatt2021-03-30 15:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I mina tidigare artiklar ("Bygg centrumnära i Vadstena" 20180830, "Vadstenapolitiker – vi måste få se resultat" 20210113 och "Vi behöver arbeta aktivt för Vadstenas utveckling" 20210316) har jag bett om svar på några specifika frågor. Jag har också bett er utveckla hur ni tänker göra för att öka folkmängden i Vadstena. Ni har inte svarat på dessa frågor.

I stället har ni med höga brösttoner och högt tonläge svarat på helt andra saker som kommunen har gjort, men som inte har med mina frågor att göra – samtidigt som ni anstränger er att förlöjliga mina synpunkter och mig som person. Är det så man verkar inom politiken – att vilseleda och förlöjliga?

Min fråga om ökad folkmängd – en ödesfråga; Hur ser strategin ut för att Vadstena skall öka i folkmängd och vilka resurser är avsatta för detta ändamål? Hur få hit fler företag? Hur få hit flera barnfamiljer? Det räcker inte att bygga bostäder, det måste till offensiva insatser!