Felaktiga uppgifter måste rättas

Stranden i Varamon är inte 5 km, den är 2 km lång, skriver signaturen "Glader" i en replik.

Debatt 13 januari 2020 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Badstranden i Varamon förblir intakt", 10/1.

Tråkigt att du är arg men det är kanske därför du inte kan lämna rätt uppgifter till alla i länet som aldrig besökt Varamon. Frågan är om du själv varit där.

Fel nr 1: När det gäller stranden i Varamon så är den inte 5 km, den är 2 km lång. Att Motala kommun i sin marknadsföring beskriver den som 5 km beror på att de har räknat in i stort sett hela Varamovikens strandlinje ända bort till Djurkälla. Det finns nog ingen som kallar de små sandstränder som finns i Djurkälla och Kärsby för Varamobaden. 

Fel nr 2: På något sätt har du missat att de två stora parkeringsplatser som idag finns ska bebyggas med fritidshus. Även parkeringen vid Folkets Park ska det byggas fritidshus på. Det nämner du inget om. Det är bil- och parkeringskaos redan idag varma sommardagar så att få till en bra lösning i den här frågan blir nog svårt.

Fel nr 3: Du påstår att Lalandia ska byggas cirka 1 km därifrån, underförstått 1 km från stranden. Från stranden och upp till platsen där nöjesbadet ska byggas är de cirka 350 meter. 1 km bort hamnar du ju nästan vid lasarettet!

Dina uppgifter är så felaktiga att de måste rättas vilket jag med glädje hjälper till med. Jag kan däremot inte kommentera grundförhållandena där byggnation planeras, jag har inte tillgång till några gjorda utredningar men det kanske du har. Jag kan inte heller kommentera eller förstå hur överklagandena skulle kunna vara slöseri med skattemedel. Vilka extra utgifter, förutom de cirka 60 miljoner som Lalandiaprojektet hittills kostat oss skattebetalare, har kommunen haft i samband med överklagandeprocessen? Glad och tacksam för svar.

Glader

Ämnen du kan följa