Ett starkare Vänsterparti – ett jämlikare Motala

Det är dags att stoppa vinstjagande företag från att sko sig på våra skattepengar.

Debatt 5 september 2022 19:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är dags att ge vård- och omsorgspersonalen trygga jobb och höjda löner. Det är dags att låta äldre få större frihet och unga större möjligheter. Det är dags för ett starkare Vänsterparti och en rödare vänster i Motala.

Vänsterpartiet har de senaste åren flyttat fram positionerna – i riksdag, i region och i kommun. I riksdagen har vi genom hårda förhandlingar och ett fällande av regeringen bland annat fått igenom ett stopp av marknadshyror, förbättrad sjukförsäkring och höjda pensioner för de fattigaste pensionärerna. I regionen har vi sett till att BB-mottagningen kommer tillbaka till Motala och i kommunen har vi stärkt vår självständighet genom att inte binda oss till ett samarbete i opposition med S och MP. Vi har lagt fram ett eget budgetförslag för ett jämlikare Motala och stått upp för att vi måste sänka politikernas löner. Vi har visat på handlingskraft och det här är bara början!

 

Medan andra partier bygger sina lösningar på luftslott om effektiviseringar i mångmiljonklassen varje år, kraftiga nedskärningar i välfärden och en finansiering genom dubbelbeskattning av bostadsstiftelsens Platens hyresgäster föreslår vi en annan väg.  Vi står inför utmaningar när det gäller ekonomi och kompetensförsörjning, men vi kan helt enkelt inte bromsa oss ur en uppförsbacke. Det krävs satsningar och prioriteringar för att komma framåt. Därför går vi fram med ett program som stärker välfärden, fördelar rättvisare, förbättrar integrationen, främjar klimatarbetet och ser till att hela Motala utvecklas.

 

En av de största och viktigaste åtgärderna är att ta itu med privatiseringen av välfärden, som gjort det möjligt att göra vinst på barn, äldre och sjuka. Med ett starkare Vänsterparti kan vi stå upp mot de andra partierna som alla räds att göra något åt detta. När skattepengarna går till verksamheten i stället för vinstuttag kan vi på allvar stoppa plundringen av välfärden, förbättra villkoren för medarbetarna och höja kvaliteten.

Motalaborna förtjänar bättre. Politiken kan bättre. Vänsterpartiet vill, och kan, bygga ett starkare och jämlikare Motala.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa