C om ishallsfrågan: "Vi sviker inte vårt löfte"

Maria Persdotter (C) skriver att partiet hedrar det löfte man gav om att starta igång ett bygge av en bandyhall under mandatperioden.

Maria Persdotter (C) skriver att partiet hedrar det löfte man gav om att starta igång ett bygge av en bandyhall under mandatperioden.

Foto: MVT

Debatt2024-06-13 20:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på ”Obegripliga turer i ishallsfrågan” samt de styrande partiernas svar.

Styrelsen för IFK Motala Bandyklubb ställer några frågor till den styrande majoriteten om långbänken ishallar. Majoritetens svar visar tyvärr på samma låsningar som tidigare.

I debatten i Folkets hus inför valet lovade samtliga partier att hall för bandy, skridsko och allmänhet skulle påbörjas under mandatperioden. I Centerpartiet hedrar vi det löftet. Vi satsar i vår budget på en hall på befintlig plats. Varför? Vi tror på politisk hederlighet. Vi tror på att löften ska hållas. Och vi tror INTE på att förbygga sig med en jätteanläggning på jungfrulig mark, när en isbana redan finns. Majoriteten pratar om ett idrottscentrum vid Riksväg 50. Centerpartiet anser att vi redan har ett idrottscentrum i Motala: Sporthallen, Idrottsparken, hockeyhallen – och ispisten. Med ett enklare bygge (”fyra väggar och ett tak” som IFK brukar säga) får vi en anläggning som fungerar för vår bandyklubb, nu och när den förhoppningsvis tagit sig tillbaka till högsta serien. 

Det är politik med Motalapassning. Och vi sviker inte vårt löfte.

Maria Persdotter, gruppledare, Centerpartiet Motala