Borensbergs nya område behöver ett äldreboende

"Det är också så att det kan vara stimulerande för barnen att få träffa äldre" skriver Nils-Ingvar Graan (KD) och Petronella Lindén (KD).

Kristdemokraterna i Motala vill se ett äldreboende i Borensbergs nya bostadsområde, Bråta hagar.

Kristdemokraterna i Motala vill se ett äldreboende i Borensbergs nya bostadsområde, Bråta hagar.

Foto: Lina Gillman

Debatt2022-08-24 17:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På det nya bostadsområdet, Bråta hagar i Borensberg, vill Kristdemokraterna att det ska byggas ett äldreboende. Inte bara det, utan också en förskola bredvid. 

Vad kan tanken vara med det? Jo, närheten till en förskola ger de äldre möjligheten att se barn vara ute och leka, vilket de flesta äldre blir glada av.

Det är också så att det kan vara stimulerande för barnen att få träffa äldre. Det är inte heller alla barn som har äldre anhöriga, som de kan träffa, och för dessa vore det extra värdefullt med närheten till ett äldreboende. Det är inte alltid möjligt att få till en sådan kombo, så därför tycker vi att kommunen ska passa på nu när ett nytt område ska bebyggas.

Hur mycket kontakt det kommer att bli, mellan barn och äldre, vill vi inte låsa fast. Det måste styras av personalen, men vi vill genom detta skapa förutsättningar för utbyte mellan generationer.

Vi har fått många positiva reaktioner på förslaget, och hoppas vi kan få det genomfört under nästa mandatperiod.