Alliansen har inga ambitioner att förhala

"Något samlat sportcentrum kommer det inte att bli i det nuvarande området" skriver Annelie Almérus (M), kommunstyrelsens ordförande i ett insändarsvar.

"Något samlat sportcentrum kommer det inte att bli i det nuvarande området" skriver Alliansen i ett debattsvar.

"Något samlat sportcentrum kommer det inte att bli i det nuvarande området" skriver Alliansen i ett debattsvar.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Debatt2021-02-11 19:01
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Börje Larsson.

Börje Larsson anser bland annat att en ishall ska byggas först och därefter en hockeyhall. Det är precis så vi arbetar. Vi tar nu fram en detaljplan för en ishall så snabbt som möjligt. Övriga området kräver ett detaljplaneprogram som tar betydligt längre tid. 

Att bygga ett tak över den nuvarande bandybanan, som insändarskribenten föreslår, hade inte varit möjligt då länsstyrelsen inte godkänner detta på grund av närheten till eken på norra sidan. Den nyanlagda ispisten som anlades förra året kan dock användas i den nya ishallen, så den investeringen är inte bortkastad. 

Något samlat sportcentrum kommer det inte att bli i det nuvarande området, då det är beslutat sedan tidigare att simhallen ska flyttas och lokaliseras i anslutning till Lalandias anläggning. Tanken är att området längs riksväg 50 istället ska utgöra det nya sportcentret i Motala, som logistiskt är en betydligt bättre placering än det nuvarande området.

Alliansen i Motala har därmed inga ambitioner att förhala förverkligandet av en bandyhall som skribenten påstår. Tvärtom vi jobbar på så snabbt som möjligt.