Det här vill ni ha hjälp med

Ljug inte för IT-teknikern, namna barnens kläder, säg hej till din busschaufför och sluta ta ut din frustration över förseningar på tågvärdarna ...

28 november 2018 21:00

Hur kan människor underlätta din arbetsdag, frågade jag förra veckan. Här är några av de önskemål jag fick från er läsare.

IT-teknikern: Om du spillt vin på din bärbara dator, säg det direkt när du lämnar in den så besparar du oss felsökningstid. Skyll inte på att barnen har spillt mjölk, vi har näsor som funkar. Dessutom: vi märker om du har porrsurfat. Så alla 100 nya virus som helt plötsligt dök upp, och nya startbilder på nakna tjejer, beror inte på att du "bara klickade på en vanlig nyhetsartikel". Om du lämnar in din dator för nätverksproblem en gång i veckan uppskattar vi om du berättar direkt att sonen "bara" lånade arbetsdatorn för att spela nätverksspel. Kontentan: berätta vad du gjort (om du gjort något) med datorn så sparar vi en massa tid!

Förskolläraren: Vårt arbete blir oändligt mycket enklare om alla föräldrar namnar barnens kläder de använder på dagis, förskola och skola.

Yrkeschauffören: Tänk så mycket smidigare trafiken skulle flyta om folk begrep hur man använder blinkers. Det skulle bespara stora, tunga fordon helt onödiga inbromsningar, vilket miljön vinner på. Blinka gärna i god tid och inte samtidigt som du svänger. Då ser man ju ändå vart du ska.

Simhallspersonalen: Duscha och tvätta dig naken från topp till tå med schampo och tvål INNAN du hoppar ner i poolen. Då blir jag och alla andra som jobbar i simhallar superglada. Ingen vill dela badkarsvatten med okända, ändå delar vi poolvatten med okända utan att duscha innan. Om alla tvättar sig kan vi använda mindre klor, det gör både min arbetsmiljö och din poolvistelse bättre.

Busschauffören: Säg hej till din busschaufför! Om alla gör det en gång per dag får chauffören massor av energi som gör bussresan trevligare för alla.

Förskolläraren: Om ni föräldrar fäller ned barnets vagn i liggläge när ni lämnar den hos oss blir det smidigt att lägga era trötta små finungar när det är sovdags.

Tågvärden: Sluta ta ut din frustration över att tåget är försenat på oss som jobbar ombord. Vi är lika måna som du om att komma i tid och kan inte göra ett dugg åt signalfelet, kontaktledningen som rivits ner, att folk befinner sig olovligen i spårområdet eller att växeln ligger fel. Vi gör vårt allra bästa, tro mig.

Kocken: Var sparsam med specialbeställningar av mat när ni går på restaurang, och tänk gärna på att allergier ska vara farliga för din hälsa, inte bara nåt du inte gillar eller blir lite bubblig i magen av. Specialbeställningar som inte är nödvändiga tar mängder av tid.

Mina tankar ...

... går i dessa tider till butiksanställda som tvingas lyssna på samma uttjatade jullåtar år ut och år in, i över en månad! Funkar det ens, undrar jag. Blir människor glada och vill handla mer? För mig är det tvärtom. Jag vill bara ut från affären fortast möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Glenning