Vadstenas turistbyrå visar vägen

11 maj 2019 05:00

I Vadstena kommun inbjuds till så många föreläsningar, konstutställningar, konserter etcetera att det kan vara svårt att hålla reda på allt som händer. Det är därför enormt värdefullt att det till skillnad från i många andra kommuner finns en bemannad turistbyrå, där man kan få hjälp när något är oklart.

I somras råkade jag ut för något, som visar utbudets bredd och som aldrig skulle kunna fångas upp av utspridda ”Info Points”, som en del andra kommuner sätter upp, när de stänger sina turistbyråer. Jag begav mig till Klosterkyrkan för att lyssna på latindocenten Ann-Mari Jönssons föreläsning över ämnet ”Linné möter Birgitta – faction and fiction”. Det som jag trodde skulle vara en strikt vetenskaplig föreläsning, visade sig vara en redogörelse för ”Silverbrevet. En roman från Linnés Uppsala”. I romanen väver Ann-Mari Jönsson samman den heliga Birgitta och Linné med ett antal fiktiva 1700-talspersoner, som har förlagor i nutidens akademiska värld.

Det här är ett exempel på när man i Vadstena överraskas av det oväntade. Det är bara att hoppas att turistbyrån i Vadstena, även i nya lokaler, fortsatt får behålla den bredd som gör att åtminstone undertecknad brukar hitta det oväntade där.

Tore Hållander

Vadstena

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa