Konsumtion har blivit till religion

12 oktober 2017 05:55

Har folk blivit fullständigt fartblinda? Vardagen för många tycks ha blivit tidspress, jäkt, stress och en massa måsten.

Det har vuxit fram en tro, att livets lycka är enda jakt på yttre bekräftelser: var duktig, var framgångsrik, ha hela uppsättningen av statusprylar, serva barnen och var beundrad av andra.

För att orka med att upprätthålla denna fasad, försöker du köpa dig korta stunder av lycka: leka med mobilen, surfplattan, pc:n eller uggla framför tv:n, röka, snusa, dricka alkohol, medicinera, köpa dig en spa-helg, göra en resa eller köpa dig någon form av relax.

Har det blivit vår tids nya religion, tron att allt går att köpa?

Du håller på att avskaffa tron på något som är större än du själv. Du håller på att ersätta den med vetandet, tingens förklarliga värld, tillber och konsumerar tingen.

Vår teknologiska revolution har satt extra skygglappar på din medvetenhet. Hur du än försöker kontrollera din tillvaro med din vilja och ditt vetande är den större delen av din tillvaro byggd på tro.

Tron att tillvaron bara kan förklaras med vetandet och att människan är taket på evolutionen är en befängd tanke!

Vi är lika troende idag som människan genom historien har varit men att köpa och tillbe döda ting när vi är skapta som levande sociala varelser, som en del av något oändligt stort, som vi bara kan tro på, är människofientligt. Vi har låtit materiell välfärd bli vår tids religion och alla dessa köpcentra vår tids kyrkorum!

Men de äkta kyrkorummen finns kvar. Kyrkorummet – ett gratis andrum för alla!

I den tid vi lever i, behöver vi ett konkret och bokstavligt andrum för att hämta andan, för att få andas ut, för att få rum att andas.

Vi behöver ett rum, som utestänger vardagens stress, som utestänger de kommersiella krafterna, som utestänger vardagens alla ”måsten”.

Vi behöver ett rum som ger oss rymd istället för trängsel, som ger oss lättnad istället för en tryckande känsla, som ger oss svalka istället för ”överhettning”.

Du behöver återupptäcka, långsamheten, stillheten och tystnaden.

Du behöver återupptäcka dig själv, vända dig inåt, få dämpad belysning och tända ett ljus att vila ögonen i.

Du behöver få vara i din längtan, få vara liten och trygg inför allt som är stort.

Du behöver få meditera och be på ditt personliga sätt.

Du behöver få vara med dig själv och med andra som längtar efter att få vara med sig själv. Du behöver få vara den du egentligen är.

Du behöver få ett konkret andrum, som blir ditt inre andrum att ha med dig ut i vardagsverkligheten. Kyrkorummet är perfekt för detta ändamål. I kyrkorummet har människor sedan århundranden fått sitt andrum.

Ditt kyrkorum – ditt andrum – kan du uppsöka helt gratis en kort eller lång stund även utanför kyrkans ordinarie verksamhet.

Varför gå på den kommersiella myten, att allt måste köpas när allt detta egentligen är kostnadsfritt?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Berne Erlandsson